Verraderlijke Post (Mortem): Sommige zielen fladderen nog even rond, dus Selma, berg je maar!

Verraderlijke Post (Mortem): Sommige zielen fladderen nog even rond, dus Selma, berg je maar!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Hey Herman...Ouwe reus. Wat hebben ze met je gedaan? Ze hebben je zo maar om zeep geholpen en ik hoop zó dat ze je niet pijn hebben gedaan. Ik had het in m’n vorige brief aangegeven. ‘Kom niet aan Herman’, maar gewoon niet luisteren dat jonge gespuis.

Nou moet ik wel zeggen dat de activiteit niet van je afdroop. Muziek...niet je ding. Bewegen....doe maar niet. Mensen verdacht maken? Nee jij keek gewoon liever, maar je ogen waren nét iets te priemerig voor met name de verraders. Je gaf het al telkens aan bij de intro. Jij was de vermoorde onschuld en dat klopt als een bus. Onschuldig en inmiddels zo dood als een pier.

Nou heb ik nog niet zo lang geleden gehoord van iemand die er meer van weet, dat sommige zielen nog een tijdje rond fladderen na de dood en ik hoop echt dat jouw ziel zo’n ziel is. Misschien dat jij een soort van 'gesprek' met Maria kan voeren want die roept wel heel erg vaak ‘Ooooh mijn God’ en ze is wel héél erg aanwezig! Jij weet inmiddels wat er is na de dood. Doe me een lol en stuur af en toe een hint naar ze toe? Ze kunnen wel wat hulp gebruiken daar.

Ik zag de achtergebleven getrouwen en verraders een spel spelen met een soort mega ballon en ik moest meteen wéér aan jou denken. Zelfde model, bijna hetzelfde formaat. Ik had je echt heel erg graag met zo’n ballon zien ‘rennen’. Nu ging Jan op zijn plaat maar ik heb er wel beeld bij, wat jij had gedaan....áls je al iets zou hebben gedaan. Ik denk dat je had gezegd: “Niet mijn ding”.

Jan vond je helemaal geen gevaarlijke speler en ik eerlijk gezegd ook niet. Maar Katinka heeft het aan je gezien. Jij keek dwars door mensen heen en ik denk dat ze gelijk had. De keuken werd gesloten voor je. Jan snapt er helemaal geen ruk van. Herman dood? Hoe dan???? Je had geen mening volgens hem en als Jan wat aan je vroeg had je het alleen over sigaren en over vis...en hoe je ze moet fileren en dan zei je alleen maar: “Ik weet het niet” dus hoe gevaarlijk wás je? Ik denk meer dat de vraag voor de verraders was ‘Hoe gevaarlijk was je geworden’ en ik denk dat je bést wel gevaarlijk was geworden. Tijdens het ontbijt wordt er wel een hoop zegen naar boven gestraald dus drop even af en toe een straaltje terug.

Ik zou, als ik jou was even wat corrigerende stralen op Selma droppen. En dat mag je best met een behoorlijke kracht doen, want dat meisje mag wel even wakker geschud worden. Eerlijkheid is één, maar haar gedrag richting Noël was écht onacceptabel. Ze heeft Noël met de grond gelijk gemaakt. Ik hoop voor Selma (en eigenlijk ook voor jou) dat ze haar niet gaan vermoorden. Stel je toch voor dat je met zo’n sneerbek opgescheept wordt! Maar ik denk dat jij wel raad met haar weet. Dat wordt ongetwijfeld een bak met ‘Herrie in de keuken’

Lieve lieve Herman, spook nog maar even lekker rond en ik hoop dat het goed met je gaat waar je ook bent.

P.S. Als je m’n pap ziet....doe hem de groeten! 

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!