Verraderlijke Post: De 'nieuwe' Michel neemt risico’s, té veel (luidruchtige) risico's!
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Verraderlijke Post: De 'nieuwe' Michel neemt risico’s, té veel (luidruchtige) risico's!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Beste Michel,

Ik hoop dat deze brief je nog bereikt want je bent wel lekker bezig zeg. Je hebt een ‘master plan’ en je gaat het spel vanaf nu het spel écht spelen en je neemt veel risico. De Michel van vandaag gaat heel veel risico nemen. De Michel van de eerste twee dagen heeft alles goed gescand en weet nu wie er bij zijn groepje gaat horen.

Wat je níet doet in je ‘master-plan’ is lúisteren. Je hoort namelijk niet dat Tom een enorme fout maakt, door te zeggen dat er nu wél al 3 mannen naar huis zijn en dat zegt hij vóórdat bekend is dat Jan Roderick is vermoord. Beetje minder hard praten en beter luisteren Michel. De andere deelnemers schrijven veel op maar daar doe jij niet aan. Geen boekjes, geen schriftjes en geen notities. Jij hebt alles in je hoofd zitten. Kom maar door met je ‘master plan’ want je maakt me nieuwsgierig.

Je gaat mensen meenemen in je plan en de eerste die je meeneemt zijn Jeremy en Vincent. Je ‘master plan’ houdt in dat er te veel mensen zijn en dat er mensen uit moeten. Nee joh....maak me gek, daar was ik nou nooit opgekomen zeg! Ineens zie ik de man die nooit iets opschrijft, heel geheimzinnig een A-4tje uit zijn broekzak vissen met de woorden ‘dit is het’ en ‘iedereen gaat er over praten’ en Vincent wil meteen weten of de verraders op het briefje staan.

Je wilt je ‘master plan’ in eerste instantie delen met Jeremy en je vraagt nog net niet of Vincent wil opzouten, maar de boodschap is duidelijk voor Vincent. Je neemt Jeremy mee en je voelt je volgens mij wel hee erg belangrijk.

Mensen zien jullie samen weglopen en er wordt meteen geroepen: “Daar gaan ze....de verraders”. Michel, je brengt Jeremy ook meteen in een gevaarlijke positie, hij lag al onder vuur! Ik zit met verbazing te luisteren naar je kletsverhaal over een groep die je wilt gaan vormen. Maakt niet uit of er verraders of getrouwen inzitten, maar gewoon een meerderheid van minimaal 5 deelnemers en dan willekeurig mensen er uit knikkeren.

Je laat het heel interssant klinken, maar tjonge jonge wat een onzin zit jij uit te kramen zeg. Je wilt met z’n 5-en de finale halen. Even rustig aan Michel, het spel is net begonnen en ik vrees dat jij niet al te lang deel uit gaat maken van dit spel. 

De volgende is ‘vriendin’ Kim en ook haar vertel je deze onzin. Kim is tóch al scherp op iedereen en ziet meteen een adder onder het gras. Ze denkt dat jij een verrader bent en het slim speelt. Kim heb je in ieder geval niet aan boord.

In de auto op weg naar de opdracht probeer jij je punt zó duidelijk (lees: luidruchtig) te maken dat Tom een beetje bang van je wordt. Die stemverheffing van je maakt je nóg verdachter want Tom is niet de enige die het opvalt dat jij wel érg luidruchtig bent. Jannie, je weet wel die van de kleuren, gelooft je ook niet meer. Jij hebt tegen een aantal mensen gezegd dat jij nooit iets opschrijft en ineens kom je met vellen papier waar een compleet plan op staat.

Die stemverheffing van je doet je helemáál de das om en als je dan ook nog eens zegt dat je over lijken gaat om je doel te behalen, voel ik een exit aankomen aan de ronde tafel.

Aan het begin van de opdracht sta je met twee verraders en je vertelt ze meteen maar even dat je op Claire gaat. Je maakt het de verraders wel érg makkelijk. Die hoeven alleen maar achterover te gaan zitten en af te wachten hoe jij je strop steeds strakker aan trekt.

Je probeert de ‘complexiteit’ van je ‘master-plan’ nog een keer uit te leggen aan Kim en je laat er zowaar een traan bij, maar Kim is hier niet gevoelig voor en meer dan een knuffel zit er niet in voor je.

Dan is het tijd voor de ronde tafel en je weet al hoe laat het is. Je ‘master-plan’ is door je vingers geglipt. Dat komt waarschijnlijk omdat het zo ingewikkeld was (NOT). Daar ga je Michel. Je probeert de spanning er nog even in te houden door je ‘master plan’ pas aan het einde bekend te maken. Wat een wázig verhaal is je betoog en niemand die er in trapt. Vincent heeft het meteen door, het is een slap verhaal. Geen sprake van een ‘plan, gewoon een doel wat je hebt gesteld en wat je nu al helemaal uitgestippeld hebt. Neem maar weer mee naar huis dat plan van je.

Met een meerderheid om precies te zijn met 7 stemmen word je weer richting je ijskraam gestuurd. Leuk geprobeerd Michel, maar niet heel slim! Goede reis naar huis.

Lieve groet,

Sonja

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!