Verraderlijke Post: Stilletjes op de achterbank gaan zitten ziet er héél anders uit!
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Verraderlijke Post: Stilletjes op de achterbank gaan zitten ziet er héél anders uit!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Lieve Kathelijn,

Aan het ontbijt hoor ik  je zeggen ‘ik blijf even stil op de achterbank zitten’. Je gaat gewoon even niets doen. Je tas was al gepakt, gelukkig vond je dat zelf ook nogal theatraal, want je vroeg je af wat je in vredesnaam nog meer zou moeten doen om dood te gaan. Je hebt nogal lopen tetteren bij de laatste verbanning. 

Jij blijft bij je standpunt, bij je ‘First Lady’ Kim, maar je weet dat je in een tunnelvisie zit. Er bestaat geen Kim zonder clou. Maar vanaf nu ga jij de ‘kaart van de gedragsverandering’ inzetten. Zo, wat mooi gesproken Kathelijn. Nu moet je het nog even doen. Maar gelukkig blijf je op de achterbank zitten en eigenlijk wil je gewoon graag naar huis, want jij trekt het niet meer. Nou als je er nog méér domme uitspraken uitgooit, zou je wens wel eens in vervulling kunnen gaan.

Robin legt jou haarfijn uit dat er een patroon is bij Tom, maar nee daar geloof jij niet in. Tom is je maatje. Kathelijn, het kan wel je maatje zijn, maar Tom heeft er niet voor gekozen om die hand op zijn schouder te krijgen.

Gelukkig kun je je hart ook luchten bij Ebru. Het is maar goed dat er na vanavond nog maar twee verraders zijn, want jij had ze ongetwijfeld allemaal in je armen gesloten. 

Tijdens de autorit naar de opdracht, waar jij létterlijk op de achterbank zit, drop je uit het niets de opmerking ‘Zo....we moeten op Lucinda gaan letten’. Ishane zit weer achter het stuur en zij vindt het allemaal prima uiteraard. Je bent een olifant in een porseleinkast zoals je dat zelf zegt en dat klopt. Jannie laat zich dan ook niet verleiden tot een uitspraak.

Een paar minuten later switch je weer naar Tom, maar dat kun je je bijna niet voorstellen, maar ja Vincent heeft het ook gezegd. Zou jij niet stil op de achterbank gaan zitten? Dan komen jullie aan op een heel groot weiland en staan jullie ‘in’ de kaart van Frankrijk. Topografische kennis is wel handig voor deze missie, maar jij weet zeker dat jullie team dit gaat winnen, gewoon onthouden wat je onderweg ziet.

In team groen zitten de 2 ‘senioren’ Jannie en Bep, die niet zo snel gaan, dus jullie hebben een voordeel. Géén idee waarom jullie als een achterlijke aan het rennen zijn, er zit namelijk helemaal geen tijdslimiet aan de opdracht. De klus moet gewoon geklaard, maar niemand heeft gezegd dat het snel moet moet! Jullie zitten elkaar lekker op te fokken.

Montpellier is voor jou kat in’t bakkie want daar ben je vroeger geweest, maar dan komt de plaats ‘Caen’. Jij weet het zeker, dat ligt in het zuiden, rennen jongens naar het zuiden. Beetje lullig dat de uitspraak van Mohammed zo beroerd is en jij naar ‘Cannes’ rent met je team. Verdwalen doen jullie zeker niet, want Kim en Tom doen een wedstrijdje wie het hardst kan schreeuwen. 

Jullie rennen heel Frankrijk door en uiteindelijk wordt het laatste puzzelstuk gelegd en winnen jullie de missie. Lawaaipapegaai Kim heeft jullie gewoon naar de overwinning geschreeuwd ondanks dat ze een hersenstoring kreeg, iets wat absoluut onmogelijk is denk ik, maar het resultaat is een sleutel van de wapenkamer! Jij bent zo blij als een kind. Jammer dat je er niets aan hebt, want Alex pakt het schild. Maar goed, je hebt de wapenkamer een keer van de binnenkant mogen bewonderen. 

En ja hoor, je zit weer op de achterbank van de auto en hebt geen idee op wie je moet stemmen. Ishane roept de naam ‘Bep’ en jawel...Bep zit ook in jouw vizier. Als de autorit maar lang genoeg duurt, komen er voor jou vanzelf meer namen voorbij.

Aan de ronde tafel gaat Ishane hélemaal uit haar stekker. Iets met een kat in het nauw. Jij kijkt het allemaal van een afstandje aan en ik zie je ‘achterbank theorieën’ door je hoofd tollen. Aan de ronde tafel ben je wél heel stil. Beetje jammer dit. Als een mak schaap vergeet je ál die namen die je op de achterbank -waar jij stil wilde zijn- hebt genoemd en je volgt gewoon de rest die op Ishane gaat, aangevoerd onder de bezielende leiding van Tristan. Nu zit je daar wel goed mee, maar dat heb je niet aan je eigen inzet te danken.

Lekker namen blijven droppen en vooral niet zelf na gaan denken Kathelijn. Misschien ga je er wel ver mee komen. 

Groet,
Sonja

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!