Een Jaar Van Nona’s Leven: Het aftellen is begonnen
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: Het aftellen is begonnen

Geschreven door Nona Tolol

Elke woensdag laat Nona haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Wendy wilde het nooit geloven maar kan nu niet anders dan accepteren dat Backstabber Babette haar heeft verraden.

Wendy had waarschijnlijk even bewijs nodig dat ze al een tijd keihard wordt genaaid door Babette. Wanneer Wendy voorheen met beschuldigingen jegens Babette kwam, was het Babette die de boel vakkundig omdraaide. Hoe kon Wendy dat nu van haar denken? Nee hoor, het lag niet aan Babette maar aan Wendy. En Wendy wilde natuurlijk niets liever dan Babette geloven.

Tja, totdat de gong ging voor een eliminatie. Wendy moest het tegen Moraima opnemen. Een evenwichtsspel. Wendy won deze challenge overtuigend. Moraima moest vertrekken. Wendy reageerde geschokt toen ze er nu eindelijk van overtuigd was dat Babette haar genomineerd had.

Helaas is Wendy dan ook weer een persoon die dit niet voor zich kan houden. Logisch dat ze haar frustraties uit. Maar altijd tegen de verkeerde. Nu óók weer. Rupert verliest bijna zijn slippertjes wanneer hij zich naar Babette haast om door te spelen wat Wendy heeft gezegd. Babette waant zich echter onaantastbaar en reageert spottend.

Echter blijkt haar back stabbing actie voer voor discussie onder de overige bewoners. Met name Sasha lijkt er niet over uit te kunnen hoe Babette gehandeld heeft. Bern is het met haar eens. Sasha zinspeelt er ook op om Babette als de eerstvolgende eruit te werken.

Bye, Moraima

Moraima vertrekt met een grote BAM en ze laat Rupert bijna ontroostbaar achter. Haar vertrek heeft wél voor een numerieke minderheid gezorgd in 'haar' groepje. Eens kijken in hoeverre de meerderheid van de andere groep echt voordeel oplevert.

Natuurlijk moet het 'verraad' van Babette eens ter sprake komen bij Wendy en haar. Na elkaar een soort van angstvallig ontweken te hebben, snijdt Babette lomp, thats her middlename, het onderwerp aan. Helaas onder het genot van een alcoholisch drankje.

Babette verkiest de aanval op de manier waarop ze het ter sprake brengt. Wendy reageert door te zeggen geen behoefte aan haar uitleg te hebben. Zeker niet nu Babette het alleen bespreekbaar denkt te maken wanneer ze alcohol op heeft.

Dat is tegen het zere been (en waarschijnlijk ook waar Babette op gehoopt had). Als door een wesp gestoken springt ze op en zorgt ervoor dat iedereen hoort hoe zij zich verdedigt tegen die 'oh zo onterechte' aanval van Wendy.

Stand van zaken

Is er eigenlijk nog meer te melden dan alleen Babette en Wendy. Euh..effe kijken. Isaac heeft nog steeds meerdere gezichten en waait met iedereen mee. Marciano is er niet slimmer op geworden en blinkt uit in zijn domme opmerkingen en roddels over medebewoners. Myrthe fladdert nog steeds rond, wel met haar oog op de hoofdprijs, en heeft de gave om iedereen te vriend te houden.

Jasper toont zich meer dan alleen een bedmaatje van Wendy en pept haar op wanneer ze er doorheen zit. Bern en Sasha hebben nog steeds elkaar. Met name Sasha wordt door menig bewoner als een waardig tegenstander gezien. Ima is nog steeds manager en hij doet dat niet geheel onverdienstelijk. Rupert waggelt nog steeds door de loods als de Caraïbische versie van relnicht Gordon.

En dan hebben we Erik. Erik? Ja, die. Als één van de weinigen toont hij zich stabiel en weinig beïnvloedbaar. Sinds dat hele gedoe tussen Zoë en Babette heeft hij zich vrij neutraal opgesteld en beiden een luisterend oor geboden.

Ook nu nog zoekt Babette hoe langer hoe meer zijn gezelschap op om stoom af te blazen. Ja, ook wel begrijpelijk. Het is ook wel eens een verademing om een gesprek op normaal niveau te voeren. Marciano kijkt vaak al of hij moet poepen wanneer ze een moeilijk woord gebruikt.

Save the best for last

Er moet weer een nieuwe en laatste manager gekozen worden. Eerder al werd bekend gemaakt dat er dit keer geen immuniteit aan verbonden zal zijn. Tja, toen was de animo plots een heel stuk minder. Maar hoe dan ook moeten de bewoners die nooit eerder manager zijn geweest, zich verplicht verkiesbaar stellen.

De strijd lijkt zich te concentreren tussen Erik en Babette. Het is uiteindelijk Babette die zich de nieuwe en laatste manager van het spel mag noemen.

Op de valreep weet Myrthe vrijstelling te behalen met betrekking tot de eerstvolgende eliminatie. De eliminaties volgen elkaar in rap tempo op gezien de snel naderende einddatum. Hoe hard zal ze hem nodig hebben?

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!