De Kijkersraad: Van geluk lijkt weinige sprake te zijn..
Bron: RTL/Shotbysud

De Kijkersraad: Van geluk lijkt weinige sprake te zijn..

Geschreven door Madhvi Arjun Laatste update:

Elke dinsdag laat Madhvi haar licht schijnen op Expeditie Robinson.

De tijd vliegt.. Aflevering zestien is alweer een feit. Het was tijd voor de halve finale! Willem, Mark, Guido, Jochen en Ilse zijn alle vijf nog in de race voor de titel Robinson 2023. Zij hebben driemaal kans op een plekje in de finale. De halve finale bestaat in totaal dus uit drie verschillende proeven. Na de derde proef vallen er twee deelnemers af, die de Expeditie moeten verlaten.

Motivatie

Mark en Ilse zijn beide eerder al de dans ontsprongen. Ilse heeft geluk dat Willem zo gul was om haar zijn immuniteitsmunt te gunnen, want anders had ze helemaal niet in de halve finale gestaan. Voor Mark geldt hetzelfde, alleen hij had zelf een immuniteitsmunt in zijn bezit. Wellicht werkt dit extra motiverend voor hen om een plek in de finale te bemachtigen. Guido daarentegen is al vaak genoeg tweede geworden en zal er dus alles aandoen om dit keer als eerste te eindigen.

Proeven

De eerste proef is een variant van een hangproef. Mark noemt het gelijk zijn type proef en schat zijn kansen dus hoog in. Jochen weet eigenlijk al dat deze proef een verloren zaak is voor hem. Iedereen zoekt naar de beste positie om zich vast te houden, behalve Guido. Guido is constant in beweging en dit kost hem heel veel energie. Guido houdt het dan ook niet lang vol. Net als Jochen en Ilse. De strijd om de eerste finaleplek gaat tussen Mark en Willem. Willem wint uiteindelijk de proef. Geen wonder eigenlijk, want hij hing net als een aapje in een boom en straalde ook rust uit. Willem vertrekt als eerste samen met macaroni en kaas naar Winnaarseiland.

De tweede proef is de meest gevreesde proef, dan heb ik het natuurlijk over de eetproef! De eetproef hoort echt bij Robinson. Willem zal wel blij zijn dat hij niet hoeft deel te nemen aan deze proef.. Deze proef is echt niet weggelegd voor Ilse en zij valt dus ook als eerste af. Jochen, Mark en Guido lijken te ‘genieten’ van de heerlijke gerechten. Jochen heeft op een gegeven moment moeite met het doorkauwen van de tonijnogen. De strijd gaat tussen Guido en Mark. Guido is het snelst en weet Mark te verslaan. Mark wordt alweer tweede.

De laatste proef van de halve finale is een proef met verschillende onderdelen. Eerst katapult schieten, dan de evenwichtsbalk en vervolgens sjoelen met de schijven. Mark zegt dat hij voordeel heeft bij deze proef vanwege zijn jeugd. Echter zit het Mark niet mee tijdens deze halve finale, want het gaat bij het eerste onderdeel al mis, waardoor hij een achterstand oploopt. Hij weet deze achterstand wel goed te maken, maar dan is het al te laat.. Ilse weet de proef te winnen en is daarmee de laatste finalist van dit seizoen. Voor Mark en Jochen houdt hun avontuur zo vlak voor de finale op. Zuur, maar dat hoort ook bij Expeditie Robinson… En de mannen nemen hun verlies sportief op.

Zondag nemen Willem, Guido en Ilse het tegen elkaar op in de finale. Mijn voorkeur gaat uit naar Willem!

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!