Zarra's Dorpsroddels: Het dorp komt weer tot leven
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Zarra's Dorpsroddels: Het dorp komt weer tot leven

Geschreven door Miriam Boonstoppel Laatste update:

Elke week roddelt Miriam als fictieve dorpsgenoot over Het Spaanse Dorp.

Eindelijk is het zover, reuring in Zarra. Veel beweging was er dan ook niet voorheen met de 414 inwoners, gemiddeld op respectabele leeftijd. Een slager en een tabakswinkel, tot nu. Een groep Nederlanders, welgeteld acht verdeeld in vier stellen zijn aangekomen om de straten van Zarra onveilig te maken. Vier stellen, acht personen met interessante karaktereigenschappen met een hele eigen kijk op het leven.

Vier stellen dat samen zullen moeten werken om één huis, casa el premio, hun thuis te maken, om Zarra hun thuis te maken. Ze zullen moeten samenwerken, en ook moeten strijden voor de winst. Top combinatie dus. Ze strijden voor de winst, wat vertaald wordt in het winnen van het huis, en ereburger worden van het dorp Zarra.

Ik vroeg mij af wanneer ik mij daarvoor kon aanmelden bij de burgemeester, want - even brutaal onder ons gezegd- vind ik mijzelf ook wel een ereburger. Maar ach, ik houd wel van een sappig verhaal, en nu er weer wat leven in Zarra is, zal ik de roddels maar eens het dorp rond laten spoken.

Wanneer ik om mij heen kijk zie ik vier totaal verschillende koppels. Een kunstenaarskoppel die een bom van kleurrijke energie weet te gooien, maar vooral tot nu energie binnenshuis. Een koppel met de mond op de juiste plek, en hopelijk ook hun hart, maar dat denk ik haast wel want ik heb haar al emotioneel zien staan bij verschillende palmbomen, dus dat ze hier met hun volle gevoel voor gaan is wel zeker.

Verder nog een homoseksueel koppel. Vriendelijk en gezellige jongens met plannen tot een bakkerij en binnenhuisarchitect. Als ze het Spaanse karakter maar in ere houden en niet het huis vol gaan plakken met barbies. Daar vrees ik hem nog een beetje voor, maar dat gaan we zien!

Ik heb ook gehoord dat er achthonderd liter zelfgebrouwen bier onderweg is, zal dit koppel de dorst lessen in de Spaanse hitte? cerveza is nou eenmaal het woord dat de meeste toeristen wel kennen in het Spaans zonder woordenboek of google translate, en iets wat menig Spanjaard wel waardeerd.

Na een gezellige borrel met elkaar kon iedereen aansluiten bij een -naar mijn mening- een fantastische opening van hun avontuur. Het festijn op het plein met typische Spaanse Paëlla. Waar Sabrina en Matthew - Ja, ik leer ze ook nog eens een keer bij naam kennen - hun spontaniteit en lef lieten blijken door te spreken voor het hele dorp in het Spaans.

Het moment waar ze lieten zien niet verlegen te zijn en zich niet snel op de achtergrond zullen laten vervagen, terwijl de anderen het liever nog even bij gesprekken onderling wat ook erg werd gewaardeerd.

Het duurde niet lang voor de eerste meningsverschillen naar boven kwamen, niets voor niks dat ik zei dat samenwerken en strijden tegen elkaar misschien geen top combinatie is. Waar de kamer indeling met zeer spontane soepelheid ging en het zeer gezellig bleek bij het leren van de Spaanse taal, was het inderdaad zoals Jaap zei: 'Stilte voor de Storm'. 

Waar het zo gezellig was kwam er kort daarna gerommel in de lucht. Er gaan geruchten dat het gaat over contracten die Melissa en Bastiaan al zouden hebben afgesloten, en dit was de start van een hoop gezelligheid die dag. De stemmen werden zo verheven dat ik ze vijf straten verderop nog kon horen, ook een harde dreun was ver te klinken, klonk als een klap op een tafel? Nog eens wat anders als de stilte van een langzaam uitstervend dorp.

Dames en heren, na deze krachtige opening durf ik wel te zeggen: Zarra leeft!

Niks missen en meepraten over Het Spaanse Dorp? Word lid van onze Facebook-groep!