Zarra's Dorpsroddels: Eén voor allen, of ieder voor zich?
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Zarra's Dorpsroddels: Eén voor allen, of ieder voor zich?

Geschreven door Miriam Boonstoppel Laatste update:

Elke week roddelt Miriam als fictieve dorpsgenoot over Het Spaanse Dorp.

De tongen komen steeds meer los in en rondom Zarra. Zal het liggen aan de nieuwe uitkijkposten die het einde van de opdracht beginnen te bereiken of de nieuwe stellen die hun intrede hebben gemaakt en steeds meer het dorp laten bruizen?

De nieuwe stellen laten zich bijna allemaal van hun beste kant zien. Waar de één vooral onder het dak van hun eigen huis druk is met hun project, knalt de ander bij casa el premio om het beste eruit te halen.

Mededeling

Ik heb gehoord dat Raymond klaar zijn met het oog houden op de financiën samen met Melissa. Waar hij voor zichzelf de beslissing had gemaakt was Melissa daar niet mee eens, je kan er niet zomaar uitstappen. Helaas stond Raymond zijn punt vast. Hij had geen zin meer in de confrontatie en vond het wel goed.

Melissa moest de postduif zijn en het melden aan de groep, ze besloot hierbij gelijk de kans te pakken tot het benoemen van een nieuwe penningmeester naast haar zijde. Dat Melissa echter de postduif moest spelen voor Raymond werd niet in goede aarde ontvangen. Vooral Matthew en Sabrina waren er over uit, als hij eruit wil stappen, moet hij ook het lef hebben dit persoonlijk te vertellen. Het was al duidelijk, het laatste woord was hier nog niet over gezegd...

De één zijn dood, de ander zijn brood, toch?

Maar waar Raymond Matthew niet onder ogen hoeft de komen (iets waar ze in ieder geval wederzijds over eens zijn) Lijken de banden tussen de andere stellen wel volledig hersteld. Al zeg ik dit voorzichtig, dit wisselt met de dag heb ik het idee. 

Bastiaan en Melissa lijken door deze mededeling het respect van de groep te hebben gewonnen, door de moed die ze als jongste stel hebben getoond.

De opdracht gaat verder..

Ondanks dat de stellen elkaar niet onder ogen willen komen, zowel in casa el premio als bij de opdracht voor het uitzicht. En met het korte tijdsbestek zal het niet altijd te voorkomen zijn dat, dat ook gebeurt. Maar je kan altijd elkaar nog negeren toch?

Bianca en Raymond hun boog doet wat ze hoopten, de boog wordt roestig, en gaat op in de natuurkleuren van de bergen. Ik vraag me alleen wel af, als hij helemaal roest, zie je hem dan nog? De laatste hand wordt gelegd aan hun opdracht, al lijkt de tijd te kort te zijn..

We hebben allemaal zo onze sterke punten en zwakke punten

Bastiaan en Melissa zitten niet stil met hun bierbrouwerij. Melissa is druk bezig met het ontwerpen van een nieuw logo, die naar mijn mening echt leuk is geworden! Ze heeft vier opties, en laat Bastiaan meebeslissen. Maar of dat nou verstandig is?

Snel kwamen ze erachter dat Bastiaan feedback geven als niet zijn sterkste kant heeft. Dat is wel duidelijk als hij Abstract met Apré ski vergelijkt. Oeps? Hij laat het maar voor wat het is en gaat de tig dozen uitpakken die ze hebben ontvangen met de flesjes die zowel in een doos als plastic stevig zijn ingepakt.

Nek aan Nek!

De koppels komen samen en het is tijd voor de feedback van de jury. De één heeft er een mooie pergola geplaatst met een picknickbankje bekleed met mozaiek tegels. Een klein kabouterzitje voor de kinderen en een hashtag. De ander heeft een schommel gebouwd waar je het landschap zo in zweeft, en er een ware influencer in je naar boven komt en de ander heeft de picknick bank bekleed met de kersjes van Zarra, met net even de pech dat de nacht niet droog is gebleven en het wat is uitgelopen.

Ook de tijd vloog voorbij waardoor het krap aan was. De strijd is spannend. De jury ziet zijn voor en nadelen bij meerdere en het is een nek aan nek. Maar omdat het doel is om Zarra op de kaart te brengen, ook op social media. Kwam de innerlijke spontane influence skills van Bastiaan en Melissa van pas, en neemt de jury haar publiciteitslesje van harte aan. Gefeliciteerd met deze winst, Melissa en Bastiaan!

Niks missen en meepraten over Het Spaanse Dorp? Word lid van onze Facebook-groep!