Zarra's Dorpsroddels: Biercocktails en toetjesstress
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Zarra's Dorpsroddels: Biercocktails en toetjesstress

Geschreven door Miriam Boonstoppel

Elke week roddelt Miriam als fictieve dorpsgenoot over Het Spaanse Dorp.

Elk koppel heeft ondertussen zijn eigen rituelen in de ochtend. Waar de één start met haar straciatella yoghurtje start de ander met hun bedrijfje te laten zien aan de wereld (en Zarra). Bianca is erover uit. Zij en Sabrina zijn niet elkaars bloedgroep, en dit lijkt ook niet zo te gaan worden. Leven en laten leven zeggen ze dan toch?

Huize Basissa

In huize Bastiaan en Melissa wordt druk gewerkt aan de brouwerij. Waar Melissa druk bezig is met flesjes schoonmaken gaat Bastiaan uitzoeken hoe hij ze via zijn zelf gemaakte systeem kan vullen.

Terwijl Melissa benieuwd is waar hij mee bezig is en wat niet erg succesvol lijkt te worden, verliest ze volledig contact en zit Bastiaan in vol focus op zijn project. Maar gelukkig is er een plan B waar ze alsnog hun flesjes kunnen vullen en naar de kroeg kunnen brengen.

Ik ben er nog steeds niet uit of de flesjes nou gevuld zijn met kersen en sinaasappel, of alleen sinaasappel...

Overvloed aan inspiratie

Waar de één druk bezig is met hun brouwerij heeft Bianca een bom van inspiratie ontvangen dankzij Zarra. Ondanks dat Raymond en Bianca twijfelen of de doelgroep wel juist is, zijn ze trots op het feit dat er bij een dorpsgenoot nu een officiële Bianca hangt. Bianca is niet te stoppen en plakt samen met Raymond het dorp vol met posters voor de kunstroute binnenkort.

Ook bij het winnaars-huis staat het niet stil, de plannen tussen Bastiaan en Melissa, en Matthew en Sabrina lijken goed te werken. Er kunnen zelfs complimenten worden gegeven voor het geleverde werk van Bastiaan en Melissa.

Zou er misschien toch een carriëre switch aankomen voor Bastiaan? Van Bierbrouwer, tot metselaar? Ik zie oprechte twijfels! Maar toch heeft het dan wel weer wat om even later tot je knieën in de blubber te staan met je witte sneakers om kersen te plukken. Laat Bastiaan dan net de gentleman zijn die assepoester haar schoen weer aan de voet schuift.

Moeder Zoon liefde

Ook Matthew en Sabrina werken verder aan hun bestaan in Zarra. De camperparkeerplaats wordt besproken en daar komt heel wat 'problematiek' aan bod. 3 meter van de weg, stukje van 3 meter over, veel is moeilijk en er zitten nog best wel wat haken en ogen aan. Toch blijft Matthew zijn grote glimlach houden en gaat voor hun droom, ambitieus zijn ze zeker.

Sabrina's palmboom emotioneliteit werd ook duidelijk toen ze haar zoon mocht ophalen bij het vliegveld. De liefde tussen moeder en zoon spatte ervan af, en ik heb ze zien lopen. Je hoeft niet te twijfelen wiens zoon het is van de stellen, want zijn moeder haal je er goed uit!

Stoofpotjes, biercocktails en toetjesstress

Die liefde en passie wordt vastgehouden en het is tijd voor het grote feest van het jaar, het kersenfeest! De stoofpotjes worden van het vuur gehaald, de kunst wordt op de tafels versprijdt en de kersenbiercocktails staat klaar om geproeft te worden door de lokale bewoners. Het is een groot succes!

Terwijl Raymond druk in de toetjesstress is vanwege iets (veel) te veel maizena in de vorige ronde en het snel een nieuwe kans te geven maakt de burgemeester ook zijn intrede op het feest. Net op tijd zijn de toetjes klaar, en zoals de burgemeester het zelf noemde wat het voor hem als zoetekauw om te smullen! 

Het kersenfeest was een groot succes, mede dankzij de Nederlanders die steeds meer hun intrede maken in het karakteristieke dorpje Zarra.

Niks missen en meepraten over Het Spaanse Dorp? Word lid van onze Facebook-groep!