Zarra's Dorpsroddels: Staat de koffie al klaar? Tijd voor bezoek!
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Zarra's Dorpsroddels: Staat de koffie al klaar? Tijd voor bezoek!

Geschreven door Miriam Boonstoppel

Elke week roddelt Miriam als fictieve dorpsgenoot over Het Spaanse Dorp.

Deze week was het weer tijd voor een nieuwe opdracht. Een opdracht met een waarde van €1000 euro voor de winst, maar eerst even op het matje komen bij de burgemeester, die ten ore is gekomen dat niet elk stel even goed met elkaar kan optrekken. Hij is kort maar duidelijk: Ruzie is niet goed voor jullie, maar ook niet voor Zarra.

Tijd voor een Straatfestival

De opdracht luid dat ieder stel hun eigen festival rondom hun huis moet organiseren. De ideeën komen gelijk los! Bianca en Raymond zien kans met hun kunstroute om die hierop aan te sluiten, Melissa en Bastiaan gaan een heus bierfestival, een beetje oktoberfest-achtige taferelen te organiseren.

Alleen Matthew en Sabrina lijken het idee nog even op te schuiven en eerst de focus te vestigen op casa el premio. Kansen pakken nu Sabrina's zoon er is, en die houd van aanpakken!

Klusserde Klus

Het klussen is veel werk, maar levert veel op! als het in ieder geval gedaan wordt. Deze week lijkt in het teken te staan van de keuring. De jury komt namelijk even langs een kijkje nemen in het pand. Ze schrikken enorm van de bende waaronder het huis verstopt zit, maar zien duidelijk wie enige kluservaring heeft.

Gelukkig is klushulp en advies onderweg want kort na wat tips van de jury is de vader van Bastiaan, die twee rechterhanden heeft onderweg! Matthew geeft een kleine rondleiding door de, nog niet bestaande, keuken van Bianca en Raymond. Waar de jury wel van schrikt, tijd om verhaal te halen. Het duurt ook niet lang, voordat de jury op de stoep staat bij Bianca en Raymond. Bianca en Raymond hebben echter een plan, binnenkort komen er vrienden, en dan gaan ze knallen! Waar het ene jurylid overtuigd lijkt, moet de ander het nog even zien.

De complimenten zijn voorbij

Waar Bastiaan, Melissa en Matthew en Sabrina eerst weer op goede voet met elkaar verder te kunnen lijkt er nu letterlijk spanning op de kabel te liggen. Bastiaan heeft nog niet veel kluservaring, en een kabel niet zo handig laten hangen waardoor er een flinke stroomstoot is uitgedeeld.

Na het samen te hebben besproken wordt het nogmaals in de groepsapp gegooid, wat niet in goede aarde valt. Was het dan echt van korte duur dat ze samen door één deur konden?

Kersenfeest werpt zijn vruchten af

Echter zijn er ook positieve dingen te melden, Bastiaan en Melissa hebben tijdens het kersenfeest welgeteld €937,- bij elkaar gesprokkeld. 

Tijd voor een nieuwe tap! wat nu erg goed uitkomt met het komende bierfestival. Ook Bianca en Raymond kunnen hun geluk niet op, als ze een kunstenares ontmoeten met een kunstenaars naam dat lijkt op Picasso, en ook nog de voornaam draagt van de dochter van Picasso, Isabel!

Van je familie moet je het hebben

Matthew heeft Lennie helemaal in zijn hart genomen als zijn eigen zoon. Hij is trots dat hij de vader'taken' alsnog mag waar maken. Zoals hij zelf heel mooi sprak: 'Ik ben niet zijn vader van bloed, maar wel van hart', en die band zie je.

Een zoon die weet van aanpakken, wat een goede match is met Matthew, die ook graag aanpakt. Een kamertje verder klussen de ouders van Bastiaan mee, Melissa en moeders aan de inloopkast, Bastiaan en vaders maken kromme gipsplaten in de wand, maar druk maken? Nee hoor. Past goed bij Spanje: Mañana, mañana! 

Niks missen en meepraten over Het Spaanse Dorp? Word lid van onze Facebook-groep!