Zarra's Dorpsroddels: Puntjes op de i
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Zarra's Dorpsroddels: Puntjes op de i

Geschreven door Miriam Boonstoppel

Elke week roddelt Miriam als fictieve dorpsgenoot over Het Spaanse Dorp.

Na een weekje vakantie ben ik weer terug in Zarra. Mijn heerlijke dorp waar ik geniet van alle dorpsroddels die weer boven tafel komen. In die week had ik al door dat ik veel had gemist, zo hebben Bianca en Raymond het grote nieuws aan de groep verteld en is de groep daar niet bepaald blij om, maar na een nachtje slapen, lijkt het te bezinken.

Zoals het lijkt pakken ze met positieve zin de boel weer op in Casa el Premio na het vertrek van Bianca en Raymond. Ondanks de tegenslag, blijken er vele voordelen in te zitten zoals een budget. Ze besluiten er samen voor te gaan en dit te investeren in de voorgevel en het dakterras. Onze Pedro mag de voorgevel doen, en heeft er een goed gevoel over. Dit moet goed komen, toch?

De kunstroute is geopend!

Ondanks dat Bianca en Raymond zijn gestopt, weten ze het zeker, ze willen Zarra op de kaart brengen! De kunstroute waar ze een flink poos mee bezig zijn geweest gaat van start. Nog een hele ontdekking want sommige kunstenaars moeten Bianca en Raymond nog ontmoeten. Maar het valt goed in de smaak en het is een groot succes!

Een groot succes met als ere gast een vrouw op leeftijd die wat slecht ter been is, die als eerste de kunstroute heeft mogen betreden om de drukte te vermijden. Met een lekker biertje van Melissa en Bastiaan erbij, kan het niet anders dan dat de kunstroute Zarra helpt op de kaart te zetten.

Er wordt druk op de ketel gezet

De wedstrijd komt bijna ten einde, en dat weet de dorpsraad maar al te goed. Tijd om wat druk op de ketel te zetten. Als opdracht moeten de stellen een rondleiding geven in hun ruimte van Casa el premio met speciale gasten, wie dat zijn is nog verrassing! De stellen moeten dus druk aan de slag, want het moet nu echt af!

Waar de één op pad gaat naar een meubelwinkel wat ook een bazaar blijkt te zijn waar je allerlei dingen kan kopen behalve het juiste, gaat de ander in het huis aan de gang met de finishing touch. Matthew en Sabrina lijken het motto te hebben dat ze werken met humor. Ze staan er positief in, en dat pakt goed uit in de badkamer, die er erg mooi uit begint te zien!

Jurytijd

De spanning is om te snijden, nadat Melissa er helemaal klaar mee is welke opmerking Sabrina maakt over hun aanwezigheid in het huis, zet iedereen de schouders eronder om het beste van het huis te laten zien.

De gasten blijken de vorige bewoners te zijn, een vrouw die er al vanaf kinds af aan woont, en de architect van het huis. Ook een dorpsraadlid komt mee. Melissa en Bastiaan mogen aftrappen, en dit valt bij iedereen in erg goede aarde. Ze zijn positief verrast en zien duidelijk een verbetering als voorheen!

Spectaculaire badkamers, en mannequins

Ook Matthew en Sabrina mogen hun geleverde werk benoemen, met een lekker hapje uit de bekende keuken van Sabrina. Waar de plafonds met de daaruit getrokken leidingen even ter sprake komen, moet de jury eerlijk toegeven dat de badkamer spectaculair is geworden. Ze waarderen het hergebruik van meubeltjes, en raken niet uitgepraat over de mannequin in de badkuip. Het is dan ook niet zo gek dat hun de winst van de beste kamer in ontvangst mogen nemen, gefeliciteerd! 

Nog één weekje en dan zit het erop. Ik zit al druk te bedenken wie volgends mij de ereburgers worden van Zarra, of misschien weet ik dat ook al wel? De stembus komt eraan, op wie stemmen jullie?

Niks missen en meepraten over Het Spaanse Dorp? Word lid van onze Facebook-groep!