Zarra's Dorpsroddels: De ereburgers van Zarra
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Zarra's Dorpsroddels: De ereburgers van Zarra

Geschreven door Miriam Boonstoppel

Elke week roddelt Miriam als fictieve dorpsgenoot over Het Spaanse Dorp

Het einde is in zicht. Terugkijkend met een mooie groei van Zarra. Zarra staat nu echt op de kaart.

De stellen zijn klaar met Casa el premio en de afgelopen dagen stond het opbouwen van het bedrijf van de nieuwe dorpsgenoten en bij de dorpsbewoners  het bedenken wie de favoriet van de stellen was voorop.

Goede tijden, slechte tijden

Na heel wat goede en slechte tijden te hebben doorstaan, - het lijkt wel een ander programma -  bouwt de spanning in het dorp Zarra zich op en maakt iedereen zich klaar voor het eindfeest. De gemeente wordt nog een keer aangeklopt voor de benodigdheden voor de toekomstige bedrijven. 

Zo helpt de gemeente een handje bij Melissa en Bastiaan voor een locatie voor hun cervezeria, en geven Matthew en Sabrina nog even gas met het opbouwen van hun campingdroom, wie weet wint het nog wat stemmen als ze zien wat de bestemming is?

Plannen en Proost!

Matthew en Sabrina zijn druk bezig met hun plannen voor de camping, uh. Glamping. Puur basic, en grotendeels zelfvoorzienend. Matthew en Sabrina zien het al voor zich, maar de gemeente ook? Dat is nog even de vraag.

Bastiaan en Melissa proosten, hun kersenbier is dan officieel klaar! Zoet en zuur, je mag kiezen. Met de stempel van Zarra's kersen in het bier kan het niet mis gaan. Na een proeverij voor zichzelf, nodigen ze het hele dorp uit om hun Zarra bier te proeven. Welke was jou favoriet? Zelfs Raul gaat overstag voor het zoete biertje, en dat nog wel op zijn vrije avondje. Dat zegt genoeg!

Ontspanning en Inspanning

Voor de finale stress kan losbarsten besluiten Matthew en Sabrina nog één keer te genieten van pure ontspanning. Badderen in de badkuip, dit keer zonder mannequin, voordat het misschien wel niet meer kan? Zo hebben ze toch nog wat eer van hun werk.

Eenmaal uit de badkuip wordt de ontspanning weer even opzij geplaatst voor het maken van flyers, wat ook bij huize Basissa niet ontbreekt, want ook daar zijn de goodiebags en flyers in de maak.

Moge de beste winnen!

Het is zover, de dag van de finale. De dorpsbewoners hebben hun meningen gevormd en weten op wie ze gaan stemmen. Waar Sabrina's zenuwen door het lijf gieren, voelt Melissa zich net weer voor het altaar te staan met het staande applaus terwijl ze binnen komen.

De speeches laten nog zien dat de stellen zich echt thuis zijn gaan voelen in ons mooie Zarra. Melissa overtreft zichzelf door voor publiek in het Spaans te praten en Bastiaan vult haar mooi aan met een dankwoord voor het hele dorp. En waar de zenuwen heel even kort Sabrina lijken over te nemen doen de vertrouwde woorden van Matthew weer de moed herpakken en ook hun bedanken het hele dorp en elkaar voor de afgelopen periode.

De stemmen zijn geteld

Dan is het zover, het einde van het Spaanse dorp is benadert. Wie is de ereburger van Zarra? Wie heeft de harten gestolen van de dorpsbewoners en wint Casa el Premio? Melissa en Bastiaan!

Ik feliciteer Melissa en Bastiaan met de winst van het tv-programma Spaanse Dorp: Zarra. Waar sommigen misschien bij de uitreiking hun echte gezicht lieten zien, weten de dorpsbewoners in ieder geval wel dat ze het echt verdient hebben!

Proostend op een mooie toekomst, met Cervezeria de Zarra! Melissa en Bastiaan, Ik wens jullie veel geluk, plezier en een mooie toekomst. Welkom!