Netta bestormt de Nederlandse hitlijst

Eurovisie Songfestival winnares Netta heeft de Nederlandse hitlijst bereikt. Afgelopen zaterdagavond wist zij met haar single Toy het liedjesfestijn te winnen. De zangeres vertegenwoordigde Israël tijdens de finale. Een geruime tijd stond haar nummer hoog bij de bookmakers. Nu heeft ze ook een plek veroverd in de Single top 100. Deze week kwam Toy nieuw binnen op plek 60.

Naast Netta staan er nog twee Eurovisie Songfestival nummers in de Single top 100. Op plek 83 komt de Duitse zanger Michael Schulte nieuw binnen. Zijn single, You Let Me Walk Alone, wist indruk te maken. Duitsland stond automatisch al in de finale van het Eurovisie Songfestival. Nadat alle punten bij elkaar opgeteld waren eindige Duitsland op de vierde plek. 

Op plek 96 kwam Eline Foureira binnen met haar single Fuego. Deze zangeres, die Cyprus vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, werd door de bookmakers ook al als winnares gezien. Het werd zaterdagavond tot op het laatst spannend. Zou Israël of toch Cyprus met de overwinning ervan door gaan? Uiteindelijk wist Israël te winnen. Cyprus eindige als tweede.

Het is verder vrij stil rondom het Eurovisie Songfestival. Normaal gesproken komen er veel meer Songfestival nummers de hitlijst binnen. Ook de Nederlandse zanger Waylon staat niet in de Single top 100. Hij wist de finale ook te bereiken. Met zijn nummer, Outlaw In ‘Em eindige hij voor ons land op plek achttien. Of er nog meer Songfestival nummers de hitlijst binnen gaan komen zal volgende week duidelijk worden.

De nummer één is deze week onveranderd. Ook nu staat dj Calvin Harris bovenaan. Hier staat hij samen met zangeres en hun single One Kiss.

Dit alles blijkt uit de Single top 100 die iedere week wordt gepubliceerd door Dutch Charts.

Foto: Eurovision

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *