Nieuwe talkshow Margriet van der Linden in premiére

Margriet van der Linden maakt vanavond haar debuut maar haar nieuwe talkshow M, dat te zien zal zijn op het tijdslot van De Wereld Draait Door. Zomer Vervangers van DWDD waren de afgelopen tijd niet echt succesvol te noemen, toch wist Tijd voor Max aardig in de buurt te komen.

Sinds De Wereld Draait Door nog maar een half jaar te zien is moest er gezocht worden naar een opvolger. Frans Klein de zenderdirecteur televisie van de NPO hoopt op minstens 20 procent marktaandeel, zo laat hij weten in De Volkskrant.

Toch krijgt Margriet tijd om te groeien. “In tegenstelling tot wat buitenstaanders misschien denken, gaan we niet meteen zitten turen naar kijkcijfers. Of ik een doel in gedachten heb? Zeker. Als het lekker weer is, doen veel mensen iets anders. Daarom zeggen kijkcijfers in deze periode minder.”

Hij vervolgt: “Wel is het belangrijk dat een flink deel van de resterende kijkers naar Margriet kijkt. Ik ben tevreden als deze talkshow een marktaandeel van 20 procent haalt. Dat is iets lager dan het gemiddelde bereik van NPO 1 in de avond: vorig jaar was dat 23,9 procent.”

M, begint vanavond om 19.00 uur op NPO1.

Foto: KRO-NCRV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *