Vanavond op tv: Lijsttrekkers tegenover elkaar in traditioneel slotdebat van NOS
Bron: NOS / Stefan Heijdendael

Vanavond op tv: Lijsttrekkers tegenover elkaar in traditioneel slotdebat van NOS

Geschreven door Daniël Schalk

Aan de vooravond van de Tweede Kamerverkiezingen gaan de lijsttrekkers van de negen grootste partijen in debat tijdens het traditionele slotdebat van de NOS. Morgen gaat Nederland naar de stembus, dus halen de lijsttrekkers vanavond alles uit de kast om de kiezer te overtuigen op hen te stemmen.

Het debat tussen de koplopers wordt geleid door Rob Trip en komt vanuit het tijdelijke Tweede Kamergebouw in Den Haag. De debatten worden gevoerd in drietallen. Om 19:00 uur gaan de lijsttrekkers van de kleinere partijen met elkaar in debat. Dit debat staat onder leiding van Winfried Baijens.

De afgelopen weken waren er een tal van verkiezingsdebatten op televisie. RTL4 had twee debatten in verschillende samenstellingen en EenVandaag liet de lijsttrekkers debatteren in concerthal Rotterdam Ahoy. Het meest bekeken debat tot nu toe is die van SBS6, daar keken 1,4 miljoen mensen naar.

Ook morgen is er veel aandacht voor de verkiezingen. NPO 1 en RTL4 doen uitgebreid verslag van de verkiezingsdag. Beide zenders zijn vanaf 20:30 uur live met een speciale uitslagen-uitzending. Op NPO 1 wordt deze gepresenteerd door Rob Trip en op RTL4 door Beau van Erven Dorens en Daphne Lammers.

Het slotdebat is vanavond om 20:30 uur te zien op NPO 1. In Op1 wordt het debat aansluitend nabesproken. Om 19:00 uur is het debat met de kleinere partijen te zien.