Omroep Zeeland herdenkt de Watersnoodramp

Omroep Zeeland herdenkt op 1 februari de Waternoodramp. Het is dan 65 jaar geleden dat Zeeland werd getroffen door de Watersnoodramp. Omroep Zeeland staat in de weken voor en na de Nationale Herdenking op alle kanalen stil bij de ramp, de slachtoffers en de wederopbouw.

In de nacht van woensdag 31 januari op donderdag 1 februari, de nacht van de ramp, zendt Omroep Zeeland doorlopend programma’s uit die gaan over de ramp in 1953.

Om 20 uur starten we met een live programma vanuit het Watersnoodmuseum en blikken we terug met ooggetuigen van toen en kijken voorzichtig in de toekomst. De uitzending wordt gepresenteerd door Mirjam van Wouwe en Martijn Katsman. Op 1 februari wordt vanaf 10.30 uur live de Nationale Herdenking Watersnoodramp bij het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk uitgezonden. Rondom de herdenking zijn er speciale uitzendingen van Trugkieke, De getuigen van ’53 en van de serie Boven water. Om 20.30 en 22.00 uur wordt de documentaire De Ramp van Koert Davidse vertoond.

Naast de programmering rond de herdenking start op 24 de 6-delige serie Tranen op het Land over Zeeuwen die na ’53 een nieuw bestaan opgebouwd hebben in de Noordoostpolde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *