Chiel van Koldenhoven maakt overstap naar Viaplay
Bron: Viaplay

Chiel van Koldenhoven maakt overstap naar Viaplay

Geschreven door Pieter Jongsma

Chiel van Koldenhoven gaat aan de slag voor Viaplay. Vanaf het nieuwe Formule 1-seizoen is Chiel te zien als verslaggever voor de streamingdienst.

De afgelopen jaren was hij vooral te zien bij de NOS. Daar deed hij verslag van het WK voetbal en van verschillende Grands prix. Van Koldenhoven werd in 2021 uitgeroepen tot Sportjournalistiek talent van het jaar en geprezen voor zijn harde werk als jonge verslaggever die alles in de vingers lijkt te hebben.

Van Koldenhoven kijkt vol verwachting uit naar de eerste race van het seizoen. “Na mooie en leerzame jaren bij de NOS, waar ik verslag heb mogen doen van onder meer Formule 1, het WK voetbal en de Olympische Spelen, kijk ik enorm uit naar dit nieuwe avontuur bij Viaplay. De koningsklasse van de autosport is een fascinerende wereld waarin verschillende belangen een rol spelen en iedereen een eigen verhaal heeft. Ik kan niet wachten om die aan de Nederlandse kijker over te brengen. Zeker met de unieke inbreng van Max Verstappen en Nyck de Vries belooft 2023 een heel speciaal seizoen te worden.”