Boer Zoekt Vrouw: Janine laat zich veroveren door een lijmpistool
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Janine laat zich veroveren door een lijmpistool

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

De tweede aflevering van Boer Zoekt Vrouw stond in het teken van de speeddates. In vijf verschillende locaties in het land gingen Janine, Hans, Jouke, Evert en Rob op date met tien potentiële partners. De speeddates staan altijd voor ongemakkelijke gesprekken en gedurende deze aflevering hoor je de boeren vaak zeggen dat vijf minuten veel te snel voorbij gaan.

Janine (32 jaar oud) een schapenhouder uit Limburg:

Janine haar speeddates schommelde van ongemakkelijk, naar heel erg ongemakkelijk. Zo kreeg ze van Michiel een veer cadeau en nam Dorus een hakbijl mee om te laten zien dat hij iedere muur die zij zou bouwen kon doorhakken. Het meest ongemakkelijke vond ik Christiaan waarvan ze een lijmpistool kreeg. Zijn redenatie: hij wil graag wat langer blijven plakken.

Gelukkig voor de mannen vond zij het wel leuk. En gaf ze tegen de camera toe dat ze er wel een beetje enthousiast van werd. En van één van de mannen werd ze zelfs al een beetje warm. Dat voorspelt veel goeds voor de komende weken waarin Janine gaat daten met Stefan, Sander, Chiel, Michiel en Christiaan.

Hans (69 jaar oud) een paardenfokker uit Noord-Brabant:

Ik wil beginnen met toegeven dat ik Hans een ontzettende leuke man vind. Ik hoop echt dat hij een hele lieve vrouw gaat vinden tijdens dit avontuur. Één van de vrouwen die bij Hans op speeddate kwam is zijn buurvrouw Dinie. Zij heeft sinds het overlijden van haar man geen zin meer gehad om taarten te bakken, maar speciaal voor Hans is zij toch weer de keuken in gegaan. Hans wist dat zij weduwe geworden was, maar heeft er nooit aan gedacht om bij haar aan te kloppen. Tijdens het kiezen genoot hij samen met Yvon wel van de taart.

Hij vertelde emotioneel aan Yvon over de eenzaamheid van een weduwnaar. Eerst komen je vrienden nog langs, maar daarna bellen ze niet eens meer of je mee gaat fietsen. Hij gaf aan dat hij dit bij al die tien vrouwen ook terug zag. Terwijl hij er vijf naar huis stuurde gaf hij aan dat zij echt niet alleen moeten blijven en opzoek moeten naar liefde. Ik denk dat het hem zoveel pijn gaat doen om iedere week vrouwen naar huis te moeten sturen. Zijn buurvrouw Dinie gaat samen met Ria, Monique, Margriet en Annette door naar de volgende ronde.

Jouke (31 jaar oud) een melkveehouder uit Friesland:

Het begon met tien meiden in een sloep, maar moet eindigen met één vrouw in een huwelijksbootje aldus de wijze woorden van Yvon tijdens het keuzemoment. Yvon loopt wel lekker hard van stapel aangezien ze net hebben gespeeddatet. Maar het toekomstplan is tenminste duidelijk. Jouke heeft allemaal knappe vrouwen uitgekozen en genoot daar erg van.

Tegen Marion zei hij dat zij zomers gekleed was, maar tegen de camera gaf hij toe dat hij dit wel erg leuk vond. Zij liet net iets meer van zichzelf zien dan de rest. Dat bleek positief uit te pakken, want Marion is één van de vijf vrouwen die wij volgende week weer zullen zien tijdens de dates. Naast Marion koos Jouke ook voor Sabine, Marinke, Lotte en Karlijn.

Evert (58 jaar oud) een melkveehouder uit Drenthe:

De gesprekken van Evert vond ik allemaal al heel erg ongemakkelijk maar toen kwam Maud. Maud wilde gelijk zijn handen vast pakken en diep in zijn ogen kijken om te voelen dat hij echt is. ‘Wauw, mooie handen en grote knotsen’ zei ze vervolgens.  Ik en heel veel meer mensen op social media vonden dit super ongemakkelijk, maar Evert vond haar blijkbaar wel leuk, want hij verhoogde stiekem de vijf minuten naar zes minuten.

Later bleek nogmaals dat hij Maud erg leuk vond want hij koos haar ook mee voor de date van volgende week. Naast Maud koos Evert ook voor Sandra, Esther, Cora en Nans. Yvon verzekerde deze dames: ‘het is volgende keer langer dan vijf minuten en zonder wekker.’

Rob (51 jaar oud) een fruitteler uit Gelderland:

Rob had zich overduidelijk heel goed voorbereid op de speeddates. Hij heeft volgens mij de brieven van de vrouwen uit zijn hoofd geleerd, want hij wist bij iedereen een persoonlijke vraag te stellen. Zo schreef Sylvia in haar brief dat Rob zulke mooie blauwe ogen heeft. Tijdens de date wilde hij daarom dat zij hem goed diep in de ogen aan zou kijken, want hij heeft helemaal geen blauwe ogen. Maar eigenlijk vond het leukste gesprek plaats in de ruimte waar de dames samen met Yvon zaten te wachten.

Nellie maakte toen zij terugkwam van de date een grapje dat ze het een hele leuke man vind, maar nog geen erotische gevoelens heeft en nog niet de koffer van Inge nodig had. ‘Wat heb jij nou weer voor koffer dan?’ vroeg Yvon vervolgens. Nou Inge houdt er van om mensen blij te maken, ze trimt honden, geeft les aan kinderen en verkoopt vibrators. Dus haar koffertje zit vol met vibrators die zij op huisfeestjes verkoopt. Yvon dacht gelijk: dit kan niet op zondagavond op de NPO en hield al snel wijselijk haar mond dicht. Inge met haar vibrators werd niet uitgekozen door Rob, maar Nellie krijgt wel nog tijd om te ontdekken of ze meer voor Rob kan gaan voelen. Naast Nellie gaan we de date zien van Rob met Wendy, Sylvia, Sonja en Gepke.

Één van de hoogtepunten van de uitzending vind ik altijd de hond van Yvon: Tom! Wat blijf ik dat een onwijs lief beestje vinden. Zo schattig hoe je hem af en toe door het beeld ziet wandelen. Hij besteed helemaal geen aandacht aan de camera of de mensen die er lopen maar doet gewoon zijn eigen ding. Zo besloot hij dat het keuzemoment van Jouke het perfecte moment was om te gaan slapen. En dat doet Tom dan niet een beetje aan de zijkant, maar vlak voor de voeten van Jouke en Yvon.

Ik hoop dat Tom volgende week ook weer mee is naar de dates. Volgende week zien we de dates met de vijf overgebleven kandidaten. In het voorstukje zagen we Rob gaan schilderen, Janine varen, Evert boogschieten, Hans spelletjes doen en Jouke met zijn vrouwen acrobatische oefeningen uitvoeren. Dat belooft weer veel goeds, ik kan alvast niet wachten.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!