Vanavond op tv: Vandaag Inside, Claudia de Breij en The Masked Singer luiden 2022 uit
Bron: Talpa / BNNVARA / RTL

Vanavond op tv: Vandaag Inside, Claudia de Breij en The Masked Singer luiden 2022 uit

Geschreven door Daniël Schalk

De mannen van Vandaag Inside begeven zich voor het eerst op het strijdtoneel op oudejaarsavond. De strijd om de kijker wordt op de laatste dag van het jaar altijd hard gestreden. NPO 1 en RTL4 houden vast aan hun vertrouwde oudejaarsspecials, terwijl SBS6 hun succestitel Vandaag Inside inzet.

NPO 1: MINDF*CK & Claudia de Breij

De laatste avond van het jaar begint op NPO 1 met Top 2000 a Gogo onder leiding van Herman van der Zandt. Matthijs van Nieuwkerk stond oorspronkelijk in het schema met een oudejaarsshow, maar heeft na de onthullingen over de werksfeer bij De Wereld Draait Door zijn werkzaamheden neergelegd.

Illusionist Victor Mids mag na Herman weer trucjes laten zien in MINDF*CK. In de laatste anderhalf uur van 2022 mag Claudia de Breij haar kijk op het jaar delen in haar derde oudejaarsconference. Vanaf 23:50 uur wordt er door de NOS vanuit het Top 2000 Café in Beeld en Geluid afgeteld naar 2023.

  • 20.30u: Top 2000 a Gogo
  • 21.30u: MINDF*CK
  • 22.20u: Oudejaarsconference Claudia de Breij

RTL4: Guido Weijers & The Masked Singer

RTL4 gaat geen oudejaarsconference-strijd aan met NPO 1 en begint de avond met Guido Weijers die het jaar op komische wijze samenvat. Vorig jaar trok hij vanwege corona een maand van tevoren de stekker uit de show. RTL4 vulde het gat op met De TV-kijker Van Het Jaar, dat nu afgelopen dinsdag te zien was.

Na Weijers is het tijd voor een gemaskerd bal. Voor het derde jaar oprij presenteert Ruben Nicolai een oudejaarsspecial van The Masked Singer. De strijd gaat tussen de Kerstboom, de Oliebol, het Rendier, de Sneeuwpop en het Uurwerk. Vorig jaar won Nick Schilder, die toen in het pak van de Kerstboom zat.

  • 20.00u: Oudejaarsconference Guido Weijers
  • 21.45u: The Masked Singer
  • 23.55u: Vuurwerk met Rolf Sanchez

SBS6: Vandaag Inside & Ik hou van Holland

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hebben zich dit jaar ontpopt tot dé sterren van SBS6. Met een oudejaarsspecial van hun meningenshow Vandaag Inside mogen zij het jaar afsluiten. In de twee uur durende show blikken Wilfred, Johan en René met gasten terug op 2022 en vooruit op 2023.

De andere ster van SBS6 is Rob Kemps. Hij telt na Vandaag Inside af naar 2023 met een special van Ik hou van Holland, waarin hij Linda de Mol vervangt. Fans van Kemps kunnen na de jaarwisseling blijven hangen op SBS6, want 2023 wordt feestelijk afgetrapt met een registratie van Snollebollekes in Concert.

  • 20.00u: Vandaag Inside
  • 22.00u: Ik hou van Holland
  • 00.00u: Snollebollekes in Concert

Overig: North Sea Jazz & Clash of the Titans

De overige televisiezenders zorgen veelal voor een muzikale afsluiting van het jaar. NPO 2 zendt een registratie van North Sea Jazz uit en NPO 3 het Muziekfeest van het Jaar. RTL5 herhaalt De vrienden van Amstel LIVE! en Net5 komt met een marathon van het muziekprogramma The Greatest Hits: Met Stip Op 1.

Wie geen zin heeft in oudejaarsconferences óf muziekregistraties kan bij Veronica terecht voor een filmmarathon. Om 20:30 uur zendt Veronica Clash of the Titans uit, gevolgd door Wrath of the Titans om 22:30 uur. Na de jaarwisseling gaat de filmmarathon door met de horrorfilms The Evil Dead en Haunt.

Showbizznetwork.nl wenst iedereen een fijne jaarwisseling en een sprankelend 2023!