The Unmasked Singer: Door de kerstbomen het bos niet meer zien
Bron: RTL/ William Rutten

The Unmasked Singer: Door de kerstbomen het bos niet meer zien

Geschreven door Miriam Boonstoppel Laatste update:

In The Unmasked Singer zoekt Miriam naar de ware identiteit van de karakters in The Masked Singer.

De kerstbomen staan, en de glitterkleding is weer aan. De kersteditie van The Masked Singer kan van start! Het beginliedje doet gelijk breinen kraken, Marieke Elsinga, Lieke van Lexmond, Stefano Keizers. Wie zullen zich vanavond onthullen?

IJsbeer en het Stinkdier

Het stinkdier hangt ornamenten op, en verteld over het perfecte plaatje. De pompoen ornament doet mij denken aan de Verraders Halloween editie? Het is een mooi en warm duet, en voor Buddy kan de avond niet meer stuk. Zou hij de juiste in zijn gedachten hebben? 

Er is ook een connectie tussen het jurylid. De ijsbeer heeft een connectie met Buddy en geeft pantoffels van de ijsbeer. Maar wat is die connectie? Buddy krijgt alleen maar bevestiging. Monica wordt verwend door het stinkdier. Patrick Martens lijkt daardoor niet helemaal meer te kloppen.

Maar wie moet naar huis van de twee, en eet misschien wel het kerstdiner thuis in plaats van zijn dierlijke vrienden? Het stinkdier misschien wel, zou hij het duel overleven?

De uil en de Magiër

Een lief filmpje, maar ook aardig wat stiekeme hints. Freek van Susan en Freek in de trant Goud? hun nummer? De uil heeft het over een hondje en Dolle parton, de jury denkt aan Ilse de Lange. En dan hoor je ze zingen, en dan vallen de namen even weg. Het verkeerde puzzelstukje. 

Zelfs de jury ziet door de kerstbomen het bos niet meer. Ze denken aan andere stemmen, en dat had ik ook wel een beetje heel eerlijk gezegd. Deze keer heeft de uil de connectie met Loretta. De Magiër gaf een cadeau aan Gerard, en ergens vond ik wel dat er een duidelijk accent in te horen was. Loretta bewijst Simon Keizer door de vriend verf te geven, genaamd Nick Schilder. Eerlijk is eerlijk, dat is een scherpe!

Wie gaat door en wie mag het opnemen tegen het Stinkdier? De Uil is door en de Magiër mag ons betoveren in misschien wel zijn laatste duel?

Het Stinkdier tegen de Magiër

Oei, stinkend zaakje versus zwarte magie? Bij één van de laatste noten ging mij een Jingle Belletje klinken bij het Stinkdier! Die zwoele stem, maar toch aardig vlotte bewegingen, ik denk aan Morat! De DJ die je af en toe voorbij ziet komen bij RTL Boulevard.

Het is beslist, degene die vanavond ontmaskerd wordt is: De Stinkdier. Oh wat hoop ik dat ik het een keer goed heb. Of is het dan toch Patrick Martens zoals het grootste deel van de Jury beweerd? Het stinkdier zet zijn masker af en het spannende moment gaat van start, het is: Guido Weijers! Geniaal! En dan zijn die hints zo logisch...

De Koala en de Toffe Peer

Hé Gab! Klinkt als een overduidelijke Donnie. En de hints kunnen niet missen, de koala kan niet anders als onze Donnie zijn! Of Kraantje Pappie?

De Toffe peer is heel enthousiast, maar het is overduidelijk geen zanger. Terwijl Nicolai wordt geplaagd gaat de Jury raden. Ook Donnie, of toch Kraantje Pappie en zelfs Kees van der Spek wordt benoemd door de Crime genaamd: Sandalen.

De connecties zitten hem tussen de koala en Monica, en de peer en Gerard. De strijd van vanavond wordt nog verder gestreden in het duel door: De toffe peer!

Het Nijlpaard en De Eekhoorn

Ik ben er over uit, de enige die ik misschien dit seizoen echt goed ga hebben is Marieke Elsinga die verstopt in het Eekhoornpak zit.

De hint met de Donald Duck, heeft dat te maken met haar naam? De jury benoemt Nicky de Jager bij de Nijlpaard, maar niet met zekerheid. Kim-Lian zie ik meer kansen in. Nikkie de Jager als ik in make-up richting kijk?

En worden alle vermoedens bevestigd? Marieke, ben jij dat? Eerst nog even een duel!

De toffe peer VS De Eekhoorn

Ik heb nog niet echt een naam bij de toffe peer. de Eekhoorn is zoals ik al vertelde duidelijk voor mij. Maar vertrekt ze vanavond ook? Of is het toch die onbekende toffe peer?

Degene die de halve finale niet heeft bereikt is: De Eekhoorn! Marieke, ben jij dan echt de eekhoorn? Heb ik dan eindelijk iemand goed? Mijn vermoedens zeggen dat het niet anders kan, zou het dan ook zo zijn? Het is: Marieke Elsinga! BINGO! De enige eerste goed, hé hé! Wat voelt dat goed.

Word lid van onze Facebook-groep en deel jouw theorieën over The Masked Singer.