Molspiracy: Laat Soy hier overduidelijk zien dat hij de Mol is?

Molspiracy: Laat Soy hier overduidelijk zien dat hij de Mol is?

Geschreven door Shannen Stolte Laatste update:

Ik ben zo benieuwd wat Sarah gaat doen. Via Facebook zag ik dat de punten voor de aflevering ingezet moesten worden en daarna niet veranderd konden worden. Ik gok dus dat ze misschien wel terugkomt. Want waarom zou je anders die regel voor deze aflevering instellen, terwijl het bij de afgelopen afleveringen/seizoen wel kon? Maar we gaan het zien.

Stalen zenuwen

Voor mijn gevoel is dit de derde opdracht van dit seizoen dat het makkelijker te begrijpen is. Niet alleen voor de kandidaten maar ook voor ons als kijkers. Vaak snapte je niet goed waar het over ging en wat ze dan moesten doen en wist je eigenlijk niet goed waar je naar zat te kijken. Maar dat is nu wel duidelijker al met deze opdrachten en dat is wel fijn. 

Ondertussen dat de kandidaten overal naar toe vliegen om de stenen te vinden. Komt Sarah bij Rik om haar opdracht te doen. Wow, als zij wil blijven moet ze 1500 euro van het verdiende bedrag van deze opdracht afhalen. Maar wat ik mij dan wel afvraag. Waarom krijgt ze niet de keus om het wel of niet te doen. Misschien is het wel gevraagd, maar je ziet het niet op televisie. Maar een keuze was voor haar blijkbaar niet nodig. Want ze zegt dat ze zo die pot leeg trekt. 

Sarah begint al goed en is zo bij de 20%. De groep is ook al goed bezig, maar hebben gedoe om de hangmatten. 1 team is 20 minuten aan het zoeken naar een hangmat, terwijl het andere team die gewoon dubbel gebruikt. Goed overleg jongens! Moet al wel zeggen dat ik Daniël al redelijk de baas zie spelen over de groep. En dat valt bij meerdere ook op en vertrouwen dat niet en gaan het dan zelf controleren. Sarah gaat niet heel hard meer en blijft haken rond de 40%. Ze mag nog wel haast maken wil ze het gaan redden.

Het lijkt wel alsof er nu een extra mol in het spel is. Doordat Sarah ook geld uit de pot speelt. Of ze is de mol, dat kan natuurlijk ook. Maar het blijkt dat de kandidaten op zijn minst al 1500 euro moesten verdienen. Want dan pas kon Sarah terug het spel in. Ze konden met deze opdracht 3000 euro verdienen en ze halen hierbij maar 1300 euro op. Dat betekent dat Sarah nu alsnog deze aflevering moet verlaten. Wat balen voor haar.. 

Daniël wil samen met Anke een bondje vormen, hij zegt daarbij journalist naar een andere journalist, dat moet goed komen! Hopelijk maakt Anke niet de fout om met de mol een bondje te sluiten. Of juist andersom. Maar het is aflevering twee en de eerste bondjes worden alweer gesmeden. 

Propvol

Tot nu toe lijkt het erg makkelijk om deze opdracht te voltooien. Soy is al wel redelijk sceptisch met ja, nee dit kan het wel zijn. Terwijl het er niet op lijkt. Al snel word er een foto gemaakt van een muur wat er ook echt totaal niet op lijkt. Soy heeft de telefoon in de hand, maakt snel een foto en gooit het in die groepsapp. Niet eens goed in overleg met de anderen.

Als je kijkt naar een Jurre bij de andere groep. Die liet de hele tijd de foto aan de anderen zien om het goed te keuren. Dat heet overleg. En dan al snel gaat soy tekeer tegen Froukje en Daniël omdat ze maar 'hun gang gaan'. Of Soy is ontzettend opzichtig aan het mollen of hij snapt het gewoon echt niet.

Zoals ik al net zei, opzich is de opdracht best makkelijk. Maar de groep die muur schilderijen moet opzoeken denkt alsof ze zomaar een ander dier gebruiken omdat ze denken dat ze bijna geen atribuen hebben. Ja dan maak je het ook wel lastiger. Uiteindelijk hebben ze één foto goed en moet er een rebus worden opgelost. Dit is natuurlijk niet te doen en verdienen ze met deze opdracht niet veel geld voor de pot. 

Oef... De ontmoeting tussen de kandidaten zorgt al wel voor een redelijke wrijving. Beetje bij beetje word het vertrouwen geschaad.

Test en executie

Het is mij echt nog niet echt duidelijk wie de mol is. Maar ik neig in deze aflevering wel redelijk toe naar Daniël en Soy. Als eerste krijgt Soy zijn scherm te zien. Die is ‘uiteraard’ groen. Daarna is Jurre aan de beurt (mijn twee eerste verdachten), hij krijgt ook een groen scherm. Mijn punten zijn veilig! Naomi is hierna aan de beurt en krijgt ook een groen scherm. Froukje is daarna aan de beurt en krijgt het gevreesde rode scherm. Die komt wel even binnen... Veel kandidaten dachten dat zij de mol was. Wel echt ontzettend jammer!!

Mijn punten zet ik na deze aflevering toch in op Soy en Daniël. Jurre is voor mijn gevoel al minder verdacht dan de eerste aflevering door zijn actie in de tweede opdracht. En dat maakt het dat ik hem niet echt zie als een mol. Maar dat weten we natuurlijk nooit en kan het zo de volgende aflevering weer anders zijn. Ik kan niet wachten. Tot volgende week!

Meepraten over Wie is de Mol? Word lid van onze Facebook-groep!