Molspiracy: Déze plottwist hadden de kandidaten niet zien aankomen

Molspiracy: Déze plottwist hadden de kandidaten niet zien aankomen

Geschreven door Shannen Stolte Laatste update:

Ik ben heel benieuwd naar deze aflevering, want misschien komen ze er nu wel achter dat drie mannen voor de joker hebben gekozen inplaats voor de 2000 euro.

Wat zegt Rik nu? De afvaller van deze week met een goede pokerface, zijn of haar lot kan afwenden. Uhhh.. what is happening in dit seizoen?? En wat ik ook nog niet zo goed snap, waarom is dat fysieke geld er dit seizoen niet? Was het dan voor dit soort momenten? We gaan er hopelijk deze aflevering achterkomen.

Door Wie is de Mol raak ik wel altijd geïnspireerd om een land te bezoeken. Ze laten we altijd hele mooie plekjes zien!

Padvinders

Het lijkt wel op het doolhof van de mazerunner. Die verschoof ook de hele tijd in die film. Van de vorige seizoenen is het opgevallen dat de mol als eerste aan de beurt wil zijn in dit soort spellen. Om dingen te verbergen of te verpesten. Hmm Daniël?

Annick is zo snel in paniek. Ik begon hard te lachen om het papiertje wat ze van het hek afpakt. Ranomi pakt het eerste geld voor de pot, de eerste €300 euro's zijn dan ook eindelijk binnen voor deze aflevering. Soy gaat als laatste het doolhof uit, maar dan zonder geld. Ja dat maakt dan niet uit dat je niet gepakt bent Soy, want zonder geld heb je nu niks bereikt. 

Een(d)zame hoogte

Daniël en Annick blijven achter bij het huis. Heb je wel twee hysterische personen bij elkaar. De rest gaat op pad voor een fysieke opdracht. Maar nu vraag ik mij af, waarom een badeend? De opdracht heet dan ook: een(d)zame hoogte. Maar waarom? Is dit een hint? Wow, wel een goede move van Daniël. Hij zegt: ik weet dat de groep mij het meest verdacht en daarom laat ik Annick bellen om de rest te overtuigen.

Ranomi is absoluut niet mijn mol. Zij is voor mijn gevoel zo puur en actief in alle spellen. Uiteindelijk komen ze boven aan en maakt Jurre dat kistje open. En dan zegt gelijk Soy. Maak de envelop open!!! Natuurlijk zou je dat zeggen als de mol ;). Annick belt naar Soy en had eigenlijk gelijk moeten zeggen: MAAK DIE ENVELOP NIET OPEN! Maar nee, ze gaat eerst nog helemaal uitleggen dat ze moeten luisteren. Ik kon mijn schoen wel opvreten zo spannend.

Test en executie

Ze hebben allemaal de test ingevuld maar weten nog niet de uitslag. Ik had het eigenlijk al door dat dit al niet het einde van de aflevering zou zijn. Ze hebben maar 2 opdrachten gedaan en op mijn laptop zag ik dat de speel balk nog lange niet was afgelopen. En komen we erachter dat er dit keer weer iets nieuws in het seizoen afspeelt. Dit seizoen draait wel om toneelspelen. Ze moeten namelijk weer hun pokerface gaan gebruiken.

Ik ben ben heel benieuwd wat er uit deze test gaat komen. Ze kunnen allemaal wel heel goed een pokerface houden. En dan komt nu het gevreesde moment dat de rest van de groep achter de 3 jokers van de mannen komen. Anke telde heel slim het geld. Zou het dan nu betekenen dat het fysieke geld er nu weer is?

Dit gaat nog een hele lange avond worden als het zo doorgaat. Hoelang zouden ze daar uiteindelijk gezeten hebben? O my god... Diegene met het rode scherm zit daadwerkelijk bij de hoge bedragen, ondanks het verdelen van Anke. Soy, daniel of Nabil had een rood scherm. Annick is nu diegene die een rood scherm krijgt. Ondertussen ben ik aan mijn tweede schoen begonnen, wat een spanning. Maar shit… dan had het officieel misschien wel 1 van mij verdachten kunnen zijn. Ik was zo zeker, maar nu….

Om toch trouw te blijven aan mijn verdenkingen, blijft een deel van mijn punten absoluut op Soy. Ik denk dat de andere helft ook op Daniël blijft. Maar dan neem ik wel een groot risico. Misschien dat ik die later nog verander naar Jurre. Hij was ook wel redelijk verdacht bezig. Tot volgende week!

Meepraten over Wie is de Mol? Word lid van onze Facebook-groep!