Molspiracy: Is Ranomi toch de mol?

Molspiracy: Is Ranomi toch de mol?

Geschreven door Shannen Stolte Laatste update:

Net zoals Jurre in de eerste minuten van de aflevering zegt: Nu de eindstreep in zicht komt, is iedereen verdacht. Maar inderdaad! Dat is echt zo, ik twijfel nu aan alles en ben ik het overzicht helemaal kwijt. Sinds die fout in de Wie is de Mol app, of het was geen fout? Maar daardoor ga je wel twijfelen. Want Soy blijft wel één van de verdachten.

Uitvlakken

Bijzondere, maar hele leuke opdracht! In drie minuten met deze groep iets besluiten is heel lastig. Iedere kandidaat heeft zo'n sterke mening en willen allemaal wat zeggen. Soy besluit om weer voor zichzelf te gaan en gaat voor de drie jokers. Daniël krijgt echt de volle laag. Terwijl hij tenminste wel op het geld is gaan staan en de rest niet eens. Die gingen erg egoïstisch naar de jokers. Ze hebben dan nu wel €1000 voor de pot gescoord.

Ze doen zo moeilijk over de de jokers en dan zegt Ranomi: Laten we iedereen 1 joker geven en die laatste verdelen. Zo moeilijk hoeft het inderdaad niet te zijn. Ze gaan al snel door naar de volgende opdracht. Rik vertelt dat de laatste kandidaat in dit spel, een afspraak krijgt met de mol. Dat wil natuurlijk iedereen!

Zandlopers

Anke heeft zichzelf helemaal in de knup gewerkt. Jurre gilt en doet, maar gaat er wel als eerste er vandoor en besluit uiteindelijk om maar voor het grootste vakje te gaan. Jurre heeft het dan nu ook voor elkaar gekregen en mag met de telefoon de mol bellen. Met Jurre zijn geld hebben ze nu €1935 voor de pot en krijgt hij van de mol te horen om het geld mee te nemen naar de afspraak.

Jurre komt aan in een theater en gaat midden in ergens zitten. Langzaam komt het doek omgaan en gaat er vlak daarna de telefoon af. Hij zit daar echt van huh, moet ik die telefoon opnemen? Via de telefoon krijgt hij de vragen voor de test en executie te horen, maar moet hij wel geld uit besteden. Daar had hij voor mijn gevoel de gehele pot wel voor over aan zijn reactie te horen. Uiteindelijk gaat er €1335 uit de pot. 

Test en executie

Ze krijgen allemaal een stift van Rik en zegt hij erbij, maak je klaar voor de analoge test. Wat weer nieuw is in dit seizoen, is dat ze door deze test te maken, kunnen zien wat de rest heeft geantwoord. En ineens bleek dat er toch wel twee kandidaten op Ranomi zitten. Anke heeft als enige alles kunnen invullen. Is dat een goed iets? 

Ik ben heel benieuwd wie er deze test eruit gaat. Jurre gaat als eerste door, daarna mijn verdachte Soy en mijn verdachte Daniel. YES! Mijn punten zijn veilig weer in deze aflevering. Anke is aan de beurt en krijgt een rood scherm. Ik had deze wel zien aankomen, diegene die ik het minst verdacht vond is er deze aflevering uitgegaan. Rik vraagt aan wie ze de taak als penningmeester wil doorgeven. Anke zegt dat het geld naar Ranomi mag. Zij is nu de enige vrouw in dit spel die over is! Vorig jaar was het een man die de mol was, is het misschien dit jaar niet een vrouw en zou het dan toch Ranomi zijn?

Ik weet niet waar ik mijn punten op moet zetten.. maar laat ik nu maar doorgaan op de twee waar ik de hele tijd op heb gestemd. Mijn punten gaan we weer spreiden op mijn twee verdachten: Soy en Daniël. Tot volgende week!