Molspiracy: Het spiegelbeeld van Anna
Bron: AVROTROS / Joy Hansson

Molspiracy: Het spiegelbeeld van Anna

Geschreven door Wilma Schotman Laatste update:

Elke woensdag deelt Wilma in Molspiracy haar theorieën over Wie is de Mol? 

Zaterdagavond 3 februari, was de 5e aflevering op de televisie. De tafel stond vol met gevulde pastelkleurige bakjes, a la wie is de mol. Om nu gelijk de bank om te ruilen voor pastel kleurige stoelen is ook zo rigoureus. We smikkelden van gekleurd snoep, tortilla chips (jaja!), koekjes en chocolade. 

In "the foetuur" 

Nou “the foetuur” voor Babs ziet er rooskleurig uit. Zij mag zich na een warm onthaal weer bij de groep voegen. De mol was hier natuurlijk op voorbereid, dit is waarom de mol ook op de markt was in de vorige aflevering. Anders had de Topito opdracht minder kans van slagen en “the foetuur “ voor een comeback van een kandidaat was natuurlijk al bepaalt. De mol weet wat “ the foetuur “ deze aflevering in petto heeft, dus het masker van de uitbundige kandidaat kan op.

Ether discipline!? 

Tijdens de eerste opdracht van deze aflevering gaat de groep een ritje maken in een koets. Fons en Kees hebben een andere taak. Het lijkt simpel, maar het valt voor beide heren niet mee.

In de drie koetsen gaat het voortvarend voor de mol….De kandidaten hebben geen flauw idee wat ze moeten opschrijven en dan hebben ze ook nog een portofoon per tweetal. Kees en Babs doen een poging om door te geven welke bedragen en kleuren ze zien, want wie weet heeft een ander groepje een heldere ingeving wat ze nu toch eigenlijk moeten doen?!

Anna is daar niet mee bezig. Zij keuvelt gezellig met Rian en houdt ze stiekem de vinger op de porto om de opdracht onduidelijk te houden? Als de groep compleet is en ze voor Rick staan, doet Anna nog intelligente poging om tot een bedrag te komen. Wat verassend….dit blijkt niet te kloppen.

Dubbel... 

De groep heeft niet veel tijd om er bij stil te staan. Ze kunnen namelijk het grootste bedrag ooit in Wie is de mol, winnen. Maar in Wie is de Mol is niets wat het lijkt, want helaas de opdracht slaagt niet, er gaat zelfs geld uit pot. Ineens zien we een oude bekende. Héy het is Dennis Weening, hij was natuurlijk al die tijd nog in Mexico, want de mol hoeft immers nooit naar huis!

Anna had tijdens deze opdracht niet veel haast. Och jee… een antwoord niet goed, nee toch min geld verdiend. Als de tijd bijna verstreken is, wil ze nog graag doorgaan met het slaan. Wellicht om Dennis meer tijd te geven?

In eerdere afleveringen valt het op dat er vaak tweetallen voorkomen. Dit keer zagen we het woord dubbel ook. Is dit een verwijzing naar “ANNA” Twee keer een A en twee keer een N in haar naam? Ziet Anna de mol in de spiegel, want haar naam blijft in spiegelbeeld hetzelfde.

Less is in dit geval niet more. 

Alsof de mol, (geholpen door de kandidaten) nog niet genoeg schade heeft aangericht en je denkt dat het niet erger kan….. Wordt het nog erger! Maya priester staat klaar en geeft de groep de kans om geld of troeven te verdienen. Unaniem wordt er voor troeven gekozen. Anna doet als mol een duit in het zakje door nog eens 500 Euro uit de pot te halen.

Smaakmaker

Helaas voor de groep kreeg Jeroen een rood scherm. De grote vriend van Kees moest het spel verlaten. Nu maar hopen dat Kees z’n koppie erbij houdt volgende week en niet ook afvalt door “liefdesverdriet”!