Molspiracy: Rosario laat duidelijk zien dat hij NIET de Mol is
Bron: AVROTROS / Joy Hansson

Molspiracy: Rosario laat duidelijk zien dat hij NIET de Mol is

Geschreven door Wilma Schotman Laatste update:

Elke week deelt Wilma in Molspiracy haar theorieën over Wie is de Mol?

Tijd voor de achtste aflevering van Wie is de Mol? Deze keer geen lekkernij, want we zitten nog vol van onze avondmaaltijd: pannenkoeken met (van der) spek! Nou dat was helaas niet zo snel #KlaarIsKees. Maar geduld werd beloond, want ze smaakten heerlijk! 

Met de finale in zicht, wordt het vertrouwen in elkaar op de proef gesteld. Rosario wordt het meest vertrouwd door zijn mede kandidaten. Hierdoor krijgt hij een belangrijke positie, als knallende 'bad guy.'

Nu kun je denken: dit is een ideale positie voor de mol, maar Rosario laat duidelijk zien dat hij dit niet is. Als Rosario de mol is, had hij sowieso iedereen afgeschoten, want de mol wil geen geld in de pot. Rian wordt geloofd door Rosario, dit zorgt voor 2000 euro in de pot. 

Rosario ging helemaal op, in zijn rol als 'bad guy.' De deelnemers moesten de handen in de lucht doen. De deelnemers deden dit braaf, zelfs Fons ging uiterst serieus op zijn vragen in. “Handen naar voren, handen op je ellenboog, op je ellenboog Fons!” en… Héy Macarena! Ah Fons, jammer dat we je losse heupjes niet hebben kunnen zien! Wie weet, in 'the foeture'?

De mol ging in deze opdracht uiterst subtiel te werk. Ze deed haar best een kaartenhuis te bouwen, maar bovengronds te werk gaan, valt voor een mol niet mee. Ze koos voor 500 Euro, een relatief laag bedrag, mocht Rosario besluiten om haar niet af te schieten. Maar wat zei Anna tegen Rosario? ‘Ik wil niet dat jij jokers krijgt’. Heel slim Anna, want nu wordt je juist afgeschoten. Dat betekent, geen geld voor de pot.

Naast het net vissen

Er heerst een ontspannen sfeer, de deelnemers wisselen informatie uit, maar of dit deze informatie de juiste is? Als Rick de deelnemers meeneemt voor de volgende opdracht is Anna er helemaal op gekleed om samen met Kees de boot in te stappen. 

Fons wordt het minst vertrouwd door de groep en krijgt bij deze opdracht de taak om zinnen te maken van de woorden die worden opgevist door Kees en Anna en door Rosario en Rian. 

Een kijkje in ‘the foeture ‘ staat centraal dit seizoen, maar deze aflevering was er een flashback. Vorige week hoorden we verschillende kandidaten kinderliedjes zingen. Maar nu zagen we “Berend Botje himself varen! Een nieuwe versie voor in 'the foeture'.

Klaar is Kesie, ging uit varen, Met Anna zou hij de klus wel klaren. Lidwoord hier, nog ‘n woord daar, Mol Anna heeft het voor elkaar! 

Kamergenoot

Bij Rosario en Rian wilde het niet lukken om de woorden op te vissen, bij Kees en Anna ging het uitstekend. Zij leken het ideale duo om de opdracht te laten slagen. Maar was het ZINVOL om zoveel woorden naar Fons te brengen? En wat zei je Fons, ‘geen lidwoorden’, dat konden we niet verstaan!

Verraadde Anna zichzelf door heel verbaasd te reageren op de bijzondere zin, die toch goed gekeurd werd en vervolgens moeite moet doen om haar lach in te houden, wanneer ze hoort dat er uiteindelijk maar 80 euro verdient is? 

Helaas moest Rian deze aflevering het spel verlaten. Ze zei tegen Rick dat ze vrij zeker was van haar zaak. Helaas was haar gevoel niet juist. Zegt dit iets over haar kamer genoot Anna. Kreeg Rian wel de juiste informatie, of speelt Anna een dubbelrol?

We gaan het meemaken, in 'the foeture.'

Meepraten over Wie is de Mol? Word lid van onze Facebook-groep!