Molspiracy: Fons wil heel graag de Mol zijn
Bron: AVROTROS / Joy Hansson

Molspiracy: Fons wil heel graag de Mol zijn

Geschreven door Wilma Schotman

Elke week deelt Wilma in Molspiracy haar theorieën over Wie is de Mol?

Zaterdag was het tijd voor de laatste reguliere aflevering van Wie is de Mol? We smullen van “Kees” cake, oftewel “Cheese from the bacon cake”.

Als we nu in de glazen bol van de waarzegster hadden kunnen kijken, wisten we dat het #klaarisKees zou zijn, want hij valt deze aflevering af. Maar Kees, we hebben genoten van de cake en van jou! Je was voor ons de figuurlijke “smaakmaker” en zeker letterlijk gezien, was je dit het hele seizoen! 

High in the sky

Deze aflevering beginnen de kandidaten op grote hoogte. Vol van adrenaline na een zipline avontuur, moeten ze een puzzel oplossen. Maar de Mol lost deze puzzel ook op. Kees begint vol goede moed, maar hij heeft net zijn angst overwonnen, nou dat betekent “Case Closed.”

Bijzonder is het dat Rosario, Fons overhaald om Anna de tweede opdracht te laten maken. Dit gaat haar gemakkelijk af. Spelletjes freak Rosario moet nu de moeilijkste puzzel oplossen. Is dit een slimme zet van de Mol, om zo geld uit de pot houden? 

Anna lijkt zich in deze opdracht als kandidaat te gedragen, ze verdiend zelfs 750 euro, al vond ze dat, aan haar gezicht te zien nog teveel. En we zien haar gezicht in het scherm, wanneer Anna haar puzzel aan het oplossen is. Speelt ze het spel tegen zichzelf? 

Dan hebben we Fons nog, hij wil zo graag de Mol zijn, dat hij bijna zelf geloofd dat hij het is. Want hij molt er flink op los. Bij de Mol is niks wat het lijkt te zijn. Subtiele hints als een vraag van Rick aan Fons: ‘Of ben jij de Mol’, waarop Fons ‘ja’ antwoord. Wanneer ze voor de tafeltjes met bijbehorende geldzakjes staan, oppert Fons om zo te blijven staan, heeft hij voorkennis voor het lage bedrag in zijn geldzakje?

Bay Watch en de Fons Plons

Als de kandidaten weer met beide voeten op de grond staan, mogen ze zich weer in het water begeven. Anna zorgt voor flashbacks naar “Baywatch” met haar prachtig uitgesneden rode badpak. Ze is gaat uiterst gedisciplineerd te werk en sorteert de sleutels.

Rosario rent als een “David Hasselhoff” door het water en luistert aandachtig naar Kees en Fons. Kees voelt zich als een vis in het water en Fons doet nog een plons. Einde van de opdracht, 0 euro voor de pot, wie heeft hier een aandeel in: “Baywatch Anna”, “Rosario Hasselhoff” of “Plons Fons”? 

De waarzegster mag de kandidaten nog 1 keer the foeture laten zien. Wie ziet de Mol en wie ziet er zichzelf? Nog 1 week speculeren en bedenken in welke tunnel ik zal kruipen.

Meepraten over Wie is de Mol? Word lid van onze Facebook-groep!