Adam Curry ontvangt Marconi Oeuvre Award

Adam Curry heeft de Marconi Oeuvre Award gewonnen. Dit werd vrijdagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard door Jeroen van Inkel. Curry ontvangt de award omdat hij niet alleen met Curry & Van Inkel een legendarisch programma heeft neergezet dat de inspiratie bleek voor vele navolgers, zijn nimmer aflatende drang naar vernieuwing en visionaire stappen op online gebied hebben van hem met recht de grote voorganger van social radio gemaakt. Tevens is vanavond bekend gemaakt wie de genomineerden zijn voor de Marconi Awards in de categorie Aanstormend talent en Zender.

Ook werd bekend gemaakt dat radio talenten Bas Menting, Joost Swinkels en Rob Jansen dit jaar kans maken op de award voor aanstormend talent. NPO Radio 2, Radio 10 en SLAM! zijn genomineerd voor een award voor beste zender. Naast de Oeuvre Award en die in de categorie Aanstormend talent en Zender beslist deze jury ook over de award in categorie Impact.

Deze vier vakjuryprijzen worden gecombineerd met drie publieksprijzen. Het publiek kan tot 11 januari laten weten welk radioprogramma, welke radiovrouw en welke radioman favoriet zijn. Stemmen kan via www.avrotros.nl/radioring.

De 12e editie van het RadioGala, gepresenteerd door AVROTROS-dj Jan-Willem Roodbeen, vindt op donderdag 25 januari plaats in Theater Gooiland in Hilversum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *