Erland Galjaard naar Talpa

Erland Galjaard naar Talpa

Geschreven door Pieter Jongsma

Erland Galjaard gaat definitief aan de slag voor Talpa, het mediabedrijf van John de Mol. Vanaf februari krijgt Galjaard een adviserende rol bij Talpa. Het afgelopen jaar gingen er verschillende geruchten over de komst van de voormalig RTL-directeur.

In deze functie gaat hij over alle vormen van content bij Talpa Network inhoudelijk advies geven. Hij zal een grote rol spelen bij de integratie van de content over alle platformen van het mediabedrijf. "Bij Talpa Network is alles gedreven door creativiteit, inhoud, snelheid en innovatie. Het uitgangspunt is het creëren van mooie nieuwe dingen, met super professionele mensen," zegt Erland Galjaard.

"Bij Talpa Network gaat het er de komende tijd om dat we het contact met de kijker opbouwen op nieuwe manieren. Het is mooi dat het Nederlands is, want wij kennen de Nederlandse kijker. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag met John werk. Ik verheug me erop om met hem bij Talpa Network iets heel moois op te bouwen."

"Om een innovatief mediabedrijf als Talpa Network te bouwen heb je mensen nodig die deze wereld echt heel goed begrijpen. Erland heeft keer op keer laten zien dat hij het verschil maakt. Ik heb dat al vaak van heel dichtbij mee mogen maken," zegt John de Mol. "Ik ben dan ook blij dat hij zich aansluit bij Talpa Network. Zijn inzicht gaat volgens mij een cruciale rol spelen in het succes van het bedrijf."