Nieuw programma Gestalkt bij SBS6

Nieuw programma Gestalkt bij SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Alberto Stegeman schiet gestalkte mannen en vrouwen vanaf 2 maart te hulp. Samen met het slachtoffer probeert hij zoveel mogelijk bewijs te verzamelen tegen de stalker om deze vervolgens te confronteren.

Na Gestalkt is een nieuw seizoen van het succesvolle Oplichters in het buitenland te zien. Kees van der Spek betreedt de wereld van oplichtingspraktijken in het buitenland. Deze spannende zondagavond start op 2 maart om 20.30 uur bij SBS6.

Gestalkt
In de eerste aflevering van Gestalkt draait het om Elena en Margot. Beiden worden al meer dan zeven jaar gestalkt op vele verschillende manieren. Het leven van de 51 jarige Elena is een hel, omdat ze tijdens haar huwelijk is mishandeld en sinds de scheiding grove bedreigingen krijgt. De nachtmerrie is compleet als blijkt dat de erotische foto’s die ze ooit met haar, inmiddels ex- echtgenoot, maakte worden verspreid op het internet. Bij de 80-jarige Margot loopt een burenruzie uit op een agressieve stalkingszaak. Ze durft haar flat niet meer uit, omdat ze voortdurend bedreigd en zelfs aangevallen wordt door de bovenburen. Alberto Stegeman probeert een einde te maken aan deze nare praktijken.

Oplichters in het buitenland
In de eerste aflevering doen Kees en zijn team onderzoek in Budapest naar een groep witwassers die, voor de ingang van een officieel wisselkantoor, toeristen afzetten met waardeloze bankbiljetten. Dit leidt tot een pittige confrontatie met een van de daders. In de Oost-Europese stad is daarnaast een groep dames actief, die onder valse voorwendselen mannen meelokken naar bars. Daar loopt de rekening al snel op tot honderden euro’s. Kees laat zich expres meelokken en legt met de verborgen camera alles vast. Budapest staat verder bekend om haar vele bedelaars. Een groep ogenschijnlijk zwaar gehandicapte bedelaars probeert geld uit de zakken van de toeristen te kloppen. Buiten het zicht van de toeristen blijken ze helemaal niet gehandicapt te zijn.

Gestalkt
Vanaf zondag 2 maart om 20.30 uur bij SBS6

Oplichters in het buitenland
Vanaf zondag 2 maart om 21.30 uur bij SBS6