Art Rooijakkers, Gerard Ekdom en Spike in nieuwe muziekquiz PopCafé

Art Rooijakkers, Gerard Ekdom en Spike in nieuwe muziekquiz PopCafé

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanaf zaterdag 8 maart presenteert Art Rooijakkers de nieuwe muziekquiz PopCafé. In PopCafé gaan teamcaptains Gerard Ekdom en DI-RECT gitarist Spike de muzikale strijd met elkaar aan.

Met wekelijks nieuwe gasten aan hun zijde beantwoorden zij vragen over het muzieknieuws van de afgelopen week. Vaste onderdelen in PopCafé zijn de Mega Top 50, de nieuwste releases en de meest opvallende fragmenten uit binnen- en buitenland. PopCafé is het eerste tv-programma dat wordt opgenomen in VondelCS.

Art Rooijakkers
Art Rooijakkers zat als klein jongetje op blokfluitles. Daar sneuvelde echter ook het toekomstperspectief voor een muzikale carrière. Slapeloze nachten over deze gemiste kans heeft Rooijakkers niet, want als televisiepresentator is hij inmiddels niet meer van de Nederlandse beeldbuis weg te denken. Na intriges en bedrog in ‘Wie is de Mol?’ en juridische kwesties in ‘Bureau Rooijakkers & Verster’ is het nu aan Art om, weliswaar zonder fluitje, scheidsrechter te spelen in de muzikale quiz PopCafé. Art: “Laten we eerlijk zijn, Bruce Springsteen is de beste nog levende artiest. Maar ik hoor graag het relaas van Gerard en Spike over andere muzikale grootheden. Geen betere plek om te ouwehoeren over muziek dan in het PopCafé!”

Gerard Ekdom
Als kind urenlang om een krukje heen rennen omdat je een platenspeler nadoet; niet heel verwonderlijk dat je dan uiteindelijk iets met muziek gaat doen. Gerard Ekdom zegt zelf dat hij gedoemd was om dj te worden. Als 14-jarige puber draait Gerard plaatjes bij de lokale omroep Radio de Bilt en is hij een veel geboekte drive-in dj. Via verschillende omroepen en radioshows komt Gerard terecht bij 3FM. De presentator van het middagprogramma Effe Ekdom bewijst regelmatig een wandele muziekencyclopedie te zijn. De rol van teamcaptain is Ekdom dan ook op het lijf geschreven. Gerard Ekdom: “Ik heb veel zin in mijn rol als teamcaptain. Ik ben erg ambitieus en moet me gaan inhouden niet na elke vraag op de bel te rammen! We gaan vooral ook veel lol hebben!” 

Spike
In 1999 stapt de 15-jarige gitarist Spike van Zoest met drie vrienden in een rockbandje genaamd DI-RECT. Wat volgt is een rollercoaster van spectaculaire optredens, het scoren van nummer 1 hits en het binnenharken van prijzen. De hyperactieve Hagenees Spike is inmiddels de hedendaagse belichaming van rock & roll. Zijn muzikale voorkeur gaat vooral uit naar muziek uit de jaren zestig en zeventig, maar de vraag is of dat een voordeel of een valkuil is voor deze teamcaptain. Spike: “Muziek stroomt door mijn aderen, maar ook door die van Gerard dus het zal een pittige strijd worden.” 

VondelCS
VondelCS is de naam van de nieuwe, markante AVROTROS-locatie, midden in het Amsterdamse Vondelpark. Het voormalig Filmmuseum wordt momenteel omgetoverd tot een bruisende ontmoetingsplek voor makers en liefhebbers van cultuur en opinie in de media. De renovatie van het paviljoen is nog niet helemaal klaar, maar speciaal voor PopCafé wordt één studio nu al afgelakt. VondelCS is in mei klaar voor overige programma’s en publiek.

PopCafé, vanaf 8 maart 2014, Nederland 3 - 20.30 uur