Recensie: Wie heeft de leukste?!

Recensie: Wie heeft de leukste?!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

''SBS6 laat met Wie heeft de leukste zien over lef te beschikken!''

SBS6 komt met een verrassend nieuw programma. Nieuw is het programma eigenlijk niet echt. Wie heeft de leukste?! is de titel van het programma. Het lijkt een mix te zijn tussen Lachen om home videos en Beat It. Beide programma's zijn ook te zien bij de commerciële zender.

De titel verraad het al, het gaat er in dit programma om wie er de leukste heeft. De leukste wat? is een vraag die de kijker van te voren zich af kan vragen. Alles draait om filmpjes die rechtstreeks van Youtube lijken te komen. Drie kandidaten laten hun meegebrachte filmpje zien aan een publiek wat bestaat uit 100 mensen.

Deze 100 mensen mogen hun oordeel vellen over de filmpjes. Als zij een filmpje niet leuk genoeg vinden, worden de kandidaten finaal afgestraft. Deze ''afstraffing'' lijkt een kopie te zijn van Beat It, wat niet het succes was waar SBS6 op gehoopt heeft. 

De kandidaat die er met de ''winst'' van door gaat, krijgt maar liefst €1000 mee naar huis. Dat het makkelijk scoren is, is een zin met een dubbele betekenis. Of dit programma gaat scoren voor SBS6 is nog maar sterk de vraag. De filmpjes van Hans Kraay jr houden wekelijks zo'n 600.000 kijkers aan zich te binden. Of Wie heeft de leukste ook zulke ''goede'' kijkcijfers gaat scoren zal morgen bekend worden.

Het programma mist naast inhoud, ook een presentator. Niemand minder dan de kijkcijferkoning van SBS6, Hans Kraay jr, zou een ideale kandidaat kunnen zijn om dit programma te presenteren. Nu neemt een voice-over de programma voor zijn rekening. Daardoor komt dit project heel goedkoop over. Dat is en kan toch niet helemaal de bedoeling en de uitstraling van dit programma zijn.

Een combinatie uit twee verschillende programma's is vragen om moeilijkheden. Dit programma past niet echt goed in de nieuwe koers die SBS6 wil varen. Flauwe en humorloze programma's zijn niet meer van deze tijd. De vernieuwde zaterdagavond van de commerciële zender zal het nog moeilijk gaan krijgen.

Na een aflevering te hebben gezien, kunnen de kijkers volgende week wellicht massaal afhaken. Maar er kunnen ook mensen zijn die hier wel enorm om kunnen lachen. Voor die mensen is het dan een gezellige televisie avond; om 19.00 uur Hans Kraay jr, om 20.00 uur Do en Henny Huisman en om 21.00 uur een voice-over. Wat wil de kijker nog meer?!

Echt een aanrader kan dit programma niet genoemd worden. Daarvoor lijkt dit programma te makkelijk en te simpel in elkaar te zijn gezet. Het oogt erg goedkoop en het programma mist een presentator, Zet die neer en zorg voor spectaculaire eliminaties en wellicht fleurt het programma er wel van op.

Het positieve aan dit hele verhaal is toch wel de dosis lef die SBS6 laat zien. SBS6 durft het aan om met zo'n programma als Wie heeft de leukste?! de zaterdagavond strijd aan te gaan met NPO 1 en RTL 4. Of het gelukt is, zal morgen (zondagochtend) te lezen zijn in het kijkcijfer nieuws.

Wie heeft de leukste?! is iedere zaterdagavond om 21.00 uur te zien bij SBS6.

Bekijk Wie heeft de leukste?! terug via TV Blik.  (Dit mag, moet niet).