2 Kleine Kleutertjes groot succes voor Telekids

2 Kleine Kleutertjes groot succes voor Telekids

Geschreven door Daniël Schalk

Het nieuwe Telekids-programma 2 Kleine Kleutertjes met kinderliedjes geschreven door Jan Smit en gezongen door zijn zus Monique is een groot succes voor de RTL kinderzender.

De eerste aflevering van 2 Kleine Kleutertjes trok 33.000 kijkers en is daarmee het best bekeken programma van Telekids op maandag 3 maart. Alleen het programma Biba Boerderij, dat voor 2 Kleine Kleutertjes werd uitgezonden, kwam in de buurt met 27.000 kijkers. Na het nieuwe liedjesprogramma van Telekids werd het programma Bobo uitgezonden en trok 23.000 kijkers en kwam daarmee ook in de buurt.

Telekids word uitgezonden op RTL8 en na de kinderprogramma’s gaat RTL8 veder met programma’s als Bold and the Beautiful en Jouw Vrouw Mijn Vrouw. Uit de cijfers van SKO blijkt dat er maar 7 RTL8-programma’s meer kijkers trokken dan 2 Kleine Kleutertjes, alleen Goede Tijden Slechte Tijden, Bold and the Beautiful, Extreme Bruiden, Jouw Vrouw Mijn Vrouw, Red Dog, Divorce en Dr Phil wisten meer kijkers te trekken.

2 Kleine Kleutertjes wist ook meer kijkers te trekken dan de voormalige Nederland 3-soap Start Up wat tegenwoordig op Nederland 2 word uitgezonden. Op Nederland 3 trok Start Up meestal rond de 30.000 kijkers en was daarmee al minder in trek dan 2 Kleine Kleutertjes op Telekids. De aflevering van maandag trok 19.000 kijkers in de middag op Nederland 2 en trok daarmee veel minder kijkers dan 2 Kleine Kleutertjes. Telekids wist net niet te winnen van Nederland 3, de Zappelin-serie Kleine Prinses trok tegenover 2 Kleine Kleutertjes 34.000 kijkers.

2 Kleine Kleutertjes is elke schooldag te zien om 09:50 uur bij Telekids op RTL8.