Special Sterren Springen geen publiekstrekker

Special Sterren Springen geen publiekstrekker

Geschreven door Pieter Jongsma

SBS6 zond zaterdagavond een special uit waarin aan de hand van hoogtepunten van het vorige seizoen vooruit werd geblikt op de nieuwe reeks. Voor het programma bleven slechts 541.000 kijkers thuis, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Het tweede seizoen van Sterren Springen gaat zaterdag van start.

De vooruitblik trekt aanzienlijk minder kijkers dan het eerste seizoen van de schoonspringshow. Daarvoor bleven wekenlang gemiddeld 1,5 miljoen Nederlanders thuis. Zij zagen onder meer hoe Patty Brard live op televisie een flinke smak in het water maakte.

Ex-soapie Lisa Sips won in september 2012 de eerste reeks van het programma. Dit seizoen gaan onder anderen Marijke Helwegen, Britt Dekker en schaatser Koen Verweij van de duikplank. Sterren Springen: Nog een Week is met de 541.000 kijkers goed voor de negentiende plek in de kijkcijfertop-25.

Het achtuurjournaal, dat tegenover de schoonspringspecial stond, was wederom het best bekeken programma van de avond. Op het journaal stemden bijna twee miljoen kijkers af. Ook de RTL 4-quiz Weet Ik Veel en Bananasplit behoren met ruim 1,6 miljoen kijkers tot de drie best bekeken programma's.

Win actie
Bij de eerste liveshow aanwezig zijn van Sterren Springen? Wij mogen 2 kaarten weggeven! voor meer info klik hier.