Special: 2 jaar het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’

Special: 2 jaar het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In de afgelopen twee jaar kwam (bijna) elke zondag het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, waarin door Daniël Schalk de afgelopen showbizz-week wordt samengevat. In totaal kwamen er in de afgelopen twee jaar 70 edities van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. 

Vandaag, woensdag 2 maart 2016, is het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ verscheen. Een terugblik op twee jaar en drie jaargangen van het weekoverzicht lees je in deze speciale editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

Fragment ‘Showbizznetwork weekoverzicht - week 9’:

Nicolette Kluijver, Utopiaan Hakim, de serie over Johan Cruijff, The Hit, Peter R. de Vries, Koen Verweij, Andy & Melisa en Gerard Joling waren deze week in het nieuws en lees je allemaal terug in het Showbizznetwork weekoverzicht.

Zo begon het allereerste ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, die vandaag precies twee jaar geleden op Showbizznetwork.nl verscheen. Alweer twee jaar geleden schreef ik de allereerste editie van het nu onmisbare ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. Ik weet eigenlijk niet meer zo goed hoe ik ruim twee jaar geleden op het idee van het weekoverzicht kwam, maar toch kwam ik op het idee.

Blijkbaar waren mijn collega’s Pieter Jongsma en Sebastiaan Boers enthousiast over het idee voor een weekoverzicht, want op zondag 2 maart kwam het eerste ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. Het eerste weekoverzicht was heel divers. Van Nicolette Kluijver in Adam Zkt. Eva tot Hakim die Utopia moest verlaten en van Koen Verweij in Sterren Springen tot de première van de soap Andy & Melisa.

Foto ‘Showbizznetwork weekoverzicht - week 10’:

Tijdens het tweede weekoverzicht ontstond er een nieuwe traditie, namelijk een afbeelding bij het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ met krantenkoppen. Bij het eerste weekoverzicht stond een afbeelding met de tekst ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, maar van het tweede weekoverzicht tot en met het weekoverzicht van week 27 was de afbeelding een foto met koppen uit de afgelopen week.

Omdat het maken van de afbeelding met krantenkoppen best veel werk was, besloot ik om de afbeelding aan te passen. Het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ kreeg een eigen logo! De krantenkoppen waren niet helemaal verdwenen, want op de achtergrond stonden verschillende krantenkoppen. Op de voorgrond stond groot het logo van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

“Dit en nog veel meer ander nieuws” 

Bij iedereen die ooit weleens een editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ heeft gelezen komt de zin ‘Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’’ enorm bekend voor. Ik ben voor deze terugblik op het weekoverzicht even na gegaan wanneer deze zin voor het eerst in het weekoverzicht zat en dat was in het weekoverzicht van week 15, de zevende editie.

In de eerste zes edities kwamen er zinnen als ‘Deze en andere onderwerpen lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 11’ en ‘Al deze, en andere hoogtepunten uit week 13 lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voorbij. Maar sinds de zevende editie opent het weekoverzicht met een vaste zin, tot de komst van ‘(Jouw) hoogtepunt van de week’.

Bij het terugkerende item ‘(Jouw) hoogtepunt van de week’ konden de lezers van het weekoverzicht stemmen op hun hoogtepunt uit het weekoverzicht, of te wel het hoogtepunt van de afgelopen showbizz-week. Sinds ‘(Jouw) hoogtepunt van de week’ opende het weekoverzicht met de zin: ‘Ook deze week hebben wij de hoogtepunten van afgelopen week voor jou op een rijtje gezet.’

‘(Jouw) hoogtepunt van de week’ was alleen niet zo een groot succes. Wij vonden dat er te weinig stemmen binnen kwamen en daarom verdween ‘(Jouw) hoogtepunt van de week’ na één “seizoen” uit het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. Sinds de eerste week van 2016 wordt het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ weer geopend met de vertrouwde zin: ‘Lees dit en nog veel meer ander nieuws (...)’.

Fragment ‘Showbizznetwork weekoverzicht - week 27’:

Het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ gaat er even tussenuit maar is na de zomer terug! De rubriek #throwbackthursday neemt de plaats van het weekoverzicht in, in de nieuwe rubriek die elke donderdag verschijnt wordt teruggeblikt op het afgelopen voorjaar. Fijne zomer!

Al sinds de eerste jaargang gaat het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ er in de zomermaanden even tussenuit. In 2014 kwam het laatste weekoverzicht voor de zomer op 6 juli. Ongeveer drie maanden later, op 28 september, keerde het weekoverzicht weer terug. De zomer werd opgevuld met de rubriek #throwbackthursday, waarin elke donderdag werd teruggeblikt op het voorjaar van 2014.

In 2015 had het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ uiteraard weer een zomerstop, toen van 28 juni tot 13 september. De rubriek #throwbackthursday keerde niet terug, maar er kwam iets nog leukers. De zomermaanden van 2015 werden gevuld door Even Later. Deze zomer-rubriek was enorm leuk om te maken. In Even Later werden verschillende nieuwtjes van één onderwerp samengevat in één bericht. 

Fragment ‘Showbizznetwork weekoverzicht - week 1 - 2016’:

In de eerste week van 2016 bestond het NOS Journaal precies 60 jaar en vierde dat met goed bekeken jubileumuitzendingen, tekende weerman Piet Paulusma een nieuw vierjarig contract bij SBS6 en won de musical The Bodyguard de Musical Award voor de beste grote musical.

Op 10 januari keerde het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ weer terug na een onderbreking van ongeveer een maand vanwege de rubrieken Rijmend De Week Uit, het Recensie Jaaroverzicht 2015 en het Showbizznetwork Jaaroverzicht 2015. Het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ keerde terug in een nieuwe stijl, waarin het hoogtepunt van de week was verdwenen en veel aandacht voor nieuws was.

Ik ben erg tevreden over de nieuwe stijl van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. Het is heel mooi om te zien dat het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ een vaste groep lezers heeft. Elke week lezen ongeveer evenveel mensen het weekoverzicht en op Twitter heeft het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ ruim 60 trouwe volgers. Ik wil alle lezers van het weekoverzicht enorm bedanken!

Daniël Schalk