Seizoen 5 Green-Kids van start bij Telekids

Seizoen 5 Green-Kids van start bij Telekids

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanaf 14 april is het vijfde seizoen van Green-Kids iedere dag te zien bij RTL Telekids. Samen met presentator Lodewijk Hoekstra gaan de Green-Kids weer op avontuur in de natuur.

Iedere week heeft het programma een bijzonder thema, zoals ‘de week van de gekste dieren’ of ‘de week van de grote gevaren voor de natuur’. Daarnaast komen vertrouwde onderdelen terug, zoals de ‘Speurcross’ en de ‘Groenste Klas van Nederland’.

“Dit seizoen wordt Green-Kids nog spannender, zo varen we mee met een groot schip dat vuilnis ophaalt in de haven van Rotterdam, we zien de grootste vlinder ter wereld en we zijn zelfs naar Texel geweest om zelf schapenkaas te maken. Het is superleuk om samen met kinderen de natuur in te gaan, lekker vies te worden en van alles te ontdekken. Bewustwording van de natuur en de manier waarop we daarmee omgaan staat daarbij centraal”, aldus presentator Lodewijk Hoekstra.

In de ‘De Speurcross’ volgen we wekelijks een nieuw team van drie Green-Kids die vijf dagen achtereen een spannende speurtocht door de natuur beleven. Lodewijk bezoekt elke vrijdag een school om de ‘Groenste Klas van Nederland’ te vinden. De jonge ‘Green-Kids reporters’ Merel en Raven gaan gewapend met een microfoon de natuur in om vragen te beantwoorden over het milieu en de natuur.

Green-Kids werkt samen met De12Landschappen om kinderen, ouders en leraren te inspireren om naar buiten te gaan en hun eigen omgeving te ontdekken. De12Landschappen behartigt de belangen van de twaalf provinciale Landschappen op landelijk niveau.

Voor kinderen die thuis of op school aan de slag willen in de natuur zijn er dit voorjaar verschillende Green-Kids-producten te koop bij Praxis. Het assortiment bestaat onder andere uit een mini-tuintje waarin kinderen pluksla, pompoenen, worteltjes of tomaatjes kunnen kweken, een hangend tuintje in jute zakjes voor radijsjes, tomaatjes, paprika of aardbeien en een zaai box waarin zonnebloemen kunnen worden gekweekt.