Seizoen 6 ‘Green-Kids’ van start bij RTL Telekids

Seizoen 6 ‘Green-Kids’ van start bij RTL Telekids

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf maandag 3 november is ‘Green-Kids’ terug en iedere schooldag te zien bij RTL Telekids. Samen met presentator Lodewijk Hoekstra gaan de ‘Green-Kids’ weer op avontuur in de natuur. Dit seizoen wordt Lodewijk ondersteund door Patrick Martens en zijn er nieuwe onderdelen, zoals Het Groenste Kind, het Green-Kids Lab en Raden Maarrr.

Het afgelopen seizoen was Lodewijk op zoek naar De Groenste Klas. Nu wordt er gezocht naar kinderen die zich bezig houden met de natuur en het milieu in Het Groenste Kind. Bijvoorbeeld het ‘Groene Kind’ Joost die al van jongs af aan zwerfvuil raapt en nu zijn hele familie en al zijn klasgenoten ermee aansteekt. In het ‘Green-Kids’ Lab voeren twee professoren allerlei proefjes uit die met de natuur te maken hebben en leren kinderen over natuurlijke reacties. Bij Raden Maarrr mogen kinderen raden welk dier de sneltekenaar op papier tovert.

‘Ik heb heel veel met de natuur,’ zegt mede-presentator Patrick Martens. ‘Ik ben zelf opgegroeid in het bos en mijn opa was boswachter. Daarom vind ik het zo leuk om samen met Lodewijk ‘Green-Kids’ te mogen maken. Wat zo mooi is, is dat we door heel Nederland crossen. Je komt op zulke mooie plaatsen. Zo zijn we bijvoorbeeld op zoek gegaan naar de Europese rivierkreeft, die nog maar op één plek leeft. Het programma laat onder andere zien hoe prachtig Nederland eigenlijk is. Ik heb mijn fijne, gekleurde sneakers ingeruild voor een stel groene kaplaarzen en dat voelt heel goed.’

‘Green-Kids’ werkt samen met De12Landschappen om kinderen, ouders en leraren te inspireren om naar buiten te gaan en hun eigen omgeving te ontdekken. De12Landschappen is de koepelorganisatie van de twaalf provinciale Landschappen, die elk in de eigen provincie natuurgebieden beschermen, beheren en beleefbaar maken.
Voor kinderen die thuis of op school aan de slag willen in de natuur, zijn er dit najaar verschillende ‘Green-Kids’-producten te koop bij Praxis. Het assortiment bestaat onder andere uit een egelmand waar de egels in de winter in kunnen schuilen en een champignon kweekset waarmee kids hun eigen champignons kunnen kweken.
Video

‘Green-Kids’ is vanaf 3 november te zien bij RTL Telekids van maandag t/m vrijdag om 16:55 uur en zaterdag om 16.40 uur.