Nieuw seizoen De Beste Zangers van Nederland

Nieuw seizoen De Beste Zangers van Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf woensdag 7 mei is het muziekprogramma De Beste Zangers van Nederland weer te zien op Nederland 3. Dit seizoen gaan Leona Philippo (The Voice), Dave von Raven (The Kik), Mattanja Joy Bradley (De Beste Singer-Songwriter), Jack Poels (Rowwen Hèze), Sabrina Starke, Lisa Lois (X-Factor), Ben Saunders (The Voice) en Niels Geusebroek (The Voice) de muzikale strijd met elkaar aan om de felbegeerde titel 'De Beste Zanger van Nederland 3' te bemachtigen.

In elke aflevering gaat één van de zangers op zoek naar zijn ideale vervanger. Zo laten de artiesten zich van een heel verrassende muzikale kant zien en zingen nummers die je niet zo snel zou verwachten.

De artiesten per uitzending:
Uitzending 7 mei: Dave von Raven
Uitzending 14 mei: Mattanja Joy Bradley
Uitzending 21 mei: Jack Poels
Uitzending 28 mei: Lisa Lois
Uitzending 4 juni: Niels Geusenbroek
Uitzending 11 juni: Leona Philippo
Uitzending 18 juni: Ben Saunders
Uitzending 25 juni: Sabrina Starke
Uitzending 2 juli: Finale

Radio
Annemieke Hier
Uitzending vanaf zaterdag 3 mei
3FM - 10.00 uur

Dit seizoen reist 3FM dj Annemieke Schollaardt mee met De Beste Zangers van Nederland 3 voor bijzondere muzieksessies. Vanaf zaterdag 3 mei zijn deze sessies, waarin zij uitgebreid spreekt met de artiest die de komende uitzending centraal staat, te horen in haar radioprogramma Annemieke Hier.

Eerdere seizoenen: 
Al vijf seizoenen heeft Nederland kunnen genieten van De Beste Zangers van Nederland. Het succesvolle muziekprogramma heeft inmiddels al vele hoogtepunten opgeleverd. Zo gooide Thomas Berge in het eerste seizoen hoge ogen met zijn vertolking van het nummer ‘Kon ik maar even bij je zijn’ van Gordon en bracht deze uit als single. Zangeres Do kwam met haar muzikale ode aan André Hazes' 'Hij gelooft in mij' op nummer 1 binnen in de single top 100 en Glennis Grace brak definitief door met haar vertolking van 'Afscheid' van Volumia! Het leverde Glennis een dikke nummer 1 hit op. Ook de andere zangers lieten zich van hun beste kant zien en horen en dat leverde emotionele, mooie, maar ook grappige momenten op.