"Eva Jinek opvolger Pauw & Witteman'

Geschreven door Pieter Jongsma

Eva Jinek zou een mogelijke opvolger kunnen zijn voor Pauw & Witteman. KRO-NCRV is al ruime tijd in gesprek met de zendermanager van Nederland 1 Marcel Peek. De mediadirecteur  heeft tegenover De Volkskrant laten weten.

“Het vertrek van Paul Witteman komt niet geheel als een verrassing en we zijn daarom hierover al in overleg met de NPO. Wij willen absoluut een rol spelen in de invulling van het latenightslot“, laat Rijssemus weten.

“Het is geen geheim dat wij met Eva Jinek grootse plannen hebben; in het uiteindelijke voorstel dat wij bij de NPO in zullen dienen, speelt zij dan ook uiteraard een grote rol.”

De VARA heeft vandaag bekend gemaakt dat Jeroen Pauw het stokje van Pauw & Witteman gaat overnemen. Maar “Vanaf januari 2015 ligt alles weer open.”

Volgens Rijssemus is KRO-NCRV een serieuze kandidaat en hij sluit een rol voor Pauw uit. “We hebben niet de ambitie om een Pauw & Witteman 2 te maken. Een Pauw & Jinek is dus niet heel aannemelijk.” Dubbelpresentatie is volgens hem wel mogelijk, maar voor het noemen van een mogelijke partner voor Jinek is het ‘nog te vroeg’.

De VARA maakte vanmorgen bekend dat Pauw & Witteman na acht jaar stopt, omdat Witteman toe is aan een nieuwe uitdaging.