Mart Smeets en Kleine Viezerik in ‘Talking ’Bout My Generation’ bij RTL 7

Mart Smeets en Kleine Viezerik in ‘Talking ’Bout My Generation’ bij RTL 7

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De nieuwe muzikale RTL 7-talkshow ‘Talking ‘Bout My Generation’ trapt op zondag 17 februari af met een wel heel opmerkelijke combinatie. Sportpresentator Mart Smeets en rapper Kleine Viezerik schuiven bij presentator Harry de Winter aan om openlijk hun muzikale kleur te bekennen: jaren ‘60 rock versus jaren ‘90 hiphop. Maar de mannen laten ook hun softe kant zien. Want wat heeft Mart Smeet met Whitney Houston en waarom moet Kleine Viezerik huilen als hij zijn eigen hit 'Meisje Luister' hoort? Ook cabaretier Claudia de Breij is te gast bij Harry en vertelt wat muziek uit haar tijd voor haar betekent. Bovendien komt singer-songwriter Case Mayfield langs. Hij is genomineerd voor de Edisons in de categorie Beste Nieuwkomer en een echte muziekfreak. Hij mag het spits afbijten in de eerste aflevering met zijn optreden.

Zeven weken lang vormen muziekjournalist Leon Verdonschot en tweet specialist Joris Lam een vast onderdeel in het zondagavondprogramma. Zo verzorgt Leon een opvallende column over de ontwikkeling in de muziek, en neemt Joris de leukste muzikale social media berichten door.

Wat alle gasten bindt in ‘Talking ‘Bout My Generation’, is de liefde voor muziek. Wat ze onderscheidt, is echter hun generatie. Nieuwtjes en actuele thema's vormen de aanleiding om te praten over dé muziek in hun leven. Waar vinden ze elkaar en waar is de generatiekloof onoverbrugbaar? Bekende Nederlanders uit de wereld van tv, theater, politiek, sport en natuurlijk muziek.

‘Talking 'Bout My Generation’ is een programma vol emotie, discussie, humor en muziek, vol oude rockers, dance liefhebbers, hiphoppers, punkers, funkers, oude hippies en het levenslied. ‘Talking 'Bout My Generation’ wordt gemaakt door productiemaatschappij Sarphati Media.

Uitzending: RTL 7: vanaf 17 februari tussen 22.15 uur en 23.15 uur