Genomineerden FunX Music Awards bekend

Genomineerden FunX Music Awards bekend

Geschreven door Daniël Schalk

FunX staat vandaag volledig in het teken van de nieuwe publieksprijzen van de jongerenzender: de FunX Music Awards. De beste dj’s, zangers, MC’s en groepen van eigen bodem worden vandaag blij verrast met een nominatie voor een FunX Music Award. Naast de gevestigde namen is vooral het nieuwe talent goed vertegenwoordigd in de lijst met nominees.

Van de in totaal 27 nominees is Mr. Probz met vijf nominaties op zak de grootste kanshebber. Met elk vier nominaties maken Jayh, The Opposites en Yellow Claw ook veel kans op een Award. De eerste editie van de FMA’s vindt plaats op donderdag 22 mei in de Melkweg te Amsterdam. Stemmen voor de FunX Music Awards kan vanaf nu via FunX.nl/awards.

In de FunX-ochtendshow Start werden zojuist Rappers Adje en Digitzz en zanger Jayh live in de studio verrast met een nominatie voor een FunX Music Award. De FunX dj’s hangen vandaag de hele dag aan de telefoon met verschillende genomineerden om hen te feliciteren met hun nominatie(s) en roepen luisteraars op om te stemmen op hun favorieten in de categorieën Beste MC, Beste Vocal, Beste Groep, Beste Club DJ, Beste Track, Beste Album, Beste Video, Beste Style, Beste Online Presence en Beste Nieuwkomer. Stemmen kan vanaf nu via FunX.nl/Awards.

 

NOMINEES FunX Music Awards 2014

Beste MC
Mr. Probz
Adje
Gers Pardoel
Keizer
Appa
Beste Vocal
Jayh
Gio
Mr. Probz
Nelson Freitas
Kenny B
             
Beste Groep
The Opposites
De Jeugd Van Tegenwoordig
Great Minds
Broederliefde
Yellow Claw
           
Beste Club DJ
DJ Chuckie
Waxfiend
Yellow Claw
The Partysquad
The Flexican
           
Beste Track
The Opposites – Sukkel voor de Liefde
Mr Probz – Waves
Jayh – Mijn Alles
Yellow Claw – Shotgun
Kenny B ft. Jeffrey Spalburg – Paramaribo-o-o
     
Beste Album
Mr Probz – The Treatment
The Opposites – Slapeloze Nachten
Kraantje Pappie – Crane II
Great Minds – Great Minds
Nelson Freitas – Elevate
         
Beste Video
Mr Probz – I´m Right Here
The Opposites – Op Een Level
Digitzz – The Jam
Jayh – Mooie Dag
FeestDJRuud & Dirtcaps ft. Sjaak & Kraantje Pappie – Weekend
Beste Style
Jayh
Yes-R
Ronnie Flex
Digitzz
I Am Aisha
Beste Online Presence
Keizer
Gio
Broederliefde
Yellow Claw
Nasrdin Dchar
 

Beste Nieuwkomer

Digitzz
JeBroer
Broederliefde
Fata
Ronnie Flex

 

FunX Music Awards 2014

De FunX Music Awards worden op 22 mei van 21.00 tot 22.30 uur uitgereikt in tien categorieën. De FMA’s zijn de publieksprijzen voor de beste dj’s, zangers, MC’s en groepen van eigen bodem, gekozen door de FunX luisteraar. De show vind plaats in de Melkweg in Amsterdam.

FunX doet op 22 mei vanaf 16.00 uur live verslag van de voorbereidingen en vanaf 21.00 uur van de uitreiking in de Melkweg. De FunX Music Awards zijn ook live te volgen op NPO101.

Tijdens de Week van de FunX Music Awards, van 12 tot en met 22 mei, is er op FunX bijzonder veel aandacht voor de nominees, hun muziek en maken luisteraars kans op exclusieve toegangskaarten voor de FMA’s.