Tineke de Nooij wint Ere-Zilveren Reissmicrofoon

Tineke de Nooij wint Ere-Zilveren Reissmicrofoon

Geschreven door Pieter Jongsma

Tineke de Nooij heeft de Ere-Zilveren Reissmicrofoon gewonnen, dat werd zojuist bekendgemaakt in het NPO Radio1-programma De Perstribune. De prestigieuze radio-oeuvreprijs wordt sinds de eerste uitreiking van de Zilveren Reissmicrofoon sporadisch uitgereikt.

Tijdens de radio-uitzending van De Perstribune werd bekend gemaakt dat Tineke de Nooij de Ere-Zilveren Reissmicrofoon heeft gewonnen. Volgens de jury van de Zilveren Reissmicrofoon verdient MAX-radiopresentatrice De Nooij de prijs, onder andere omdat zij 'op volkomen vanzelfsprekende manier met het medium radio omgaat' en 'presenteert met power'.

Eerder werd de Ere-Zilveren Reissmicrofoon toegekend aan onder anderen Ischa Meijer, Metropole Orkest, Clairy Polak en Met het oog op morgen. Eerder deze week werd bekend dat André van Duin de Ere-Zilveren Nipkowprijs in ontvangst mag nemen.

Naast de uitreiking van de Ere-Zilveren Reissmicrofoon werden in De Perstribune ook de genomineerden voor de Zilveren Reissmicrofoon bekendgemaakt. Dat zijn dit jaar: FunX, Vroege Vogels (BNNVARA) en Taalstaat (KRO-NCRV). De podcast Bob (AudioCollectief SCHIK/VPRO) kreeg van de jury een eervolle vermelding.

Foto: MAX/ Mike Roelofs