Hello Goodbye neemt afscheid van Klaas Drupsteen

Hello Goodbye neemt afscheid van Klaas Drupsteen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

KRO-NCRV haalt Klaas Drupsteen van het programma Hello Goodbye af. Hij heeft te horen gekregen dat hij het volgende seizoen van Hello Goodbye niet gaat presenteren. "Voor mij kwam het als een grote, onaangename verrassing", zegt hij  in De Telegraaf. Drupsteen hoorde het nieuws al een maand geleden van KRO-NCRV, maar spreekt er nu voor het eerst over.

"Er was geen enkel signaal afgegeven dat de omroep ontevreden was over mijn presentatie", zegt de programmamaker. "Hun argument was dat ze willen werken met minder presentatoren die meerdere programma's op Nederland 1 kunnen presenteren. Volgens mediadirecteur Taco Rijssemus gaat dat met mij niet lukken, omdat ik te onbekend zou zijn. Ook werd aangegeven dat de toekomst van Hello Goodbye naar hun gevoel beter gewaarborgd is met mijn opvolger."

Het is nog niet bekend wie zijn opvolgers word.  Hij presenteerde het programma twee seizoenen. Zijn voorganger, Joris Linssen, was gedurende acht jaar het gezicht van het programma.

Toch kijkt Drupsteen zeer positief terug op zijn periode als presentator van Hello Goodbye. "Ik heb steeds beweerd dat dit het beste is wat mij op werkgebied is overkomen. Het is zo mooi om met mensen te praten over zaken die er werkelijk toe doen. Ik voelde mij thuis in dat programma, werd keer op keer geraakt door de verhalen, had aan de lopende band kippenvel en ik ben heel erg trots op wat we gemaakt hebben."