Radar Extra genomineerd op Filmfestival St. Tropez

Radar Extra genomineerd op Filmfestival St. Tropez

Geschreven door Pieter Jongsma

De documentaire Radar Extra: De Schuldvraag is op het St. Tropez International Filmfestival genomineerd in drie categorieën.

De speciale uitzending van het consumentenprogramma Radar maakt kans op de prijzen voor Beste Documentaire, Beste Documentaire-regisseur en Beste Educatieve Film.

In De Schuldvraag gaat Radars eindredacteur en presentatrice Antoinette Hertsenberg op zoek naar antwoorden op de vragen hoe de financiële crisis heeft kunnen plaatsvinden, en waar we nu staan.

Ze gaat hierover in gesprek met topeconomen (onder wie Nobelprijswinnaar Robert Schiller), wetenschappers, ondernemers, bankiers en consumenten. Tussendoor leggen korte animaties belangrijke economische concepten, zoals (het ontstaan van) geld, schuld, rente, (huizen)bubbels en derivaten, voor iedereen begrijpelijk uit.

Het zevendaagse St. Tropez International Filmfestival wordt van 11 t/m 17 mei 2014 gehouden in Nice. Hier is jaarlijks een selectie te zien van films, documentaires en televisieseries van over de hele wereld.

Documentaire te zien op radarextra.nl en op tv

De Schuldvraag werd in december 2013 in twee delen op televisie uitgezonden. De uitzendingen in december scoorden gemiddeld 1,6 miljoen kijkers, wat uniek is voor een documentaire. Op www.radarextra.nl is de film nog steeds in zijn geheel én in delen te bekijken. Op tv wordt deel 1 herhaald op 6 mei om 13.20 uur en deel 2 op 8 mei om 13.45 uur, beide op Nederland 2.