Radar Extra wint award Beste Documentaire op St.Tropez Filmfestival

Radar Extra wint award Beste Documentaire op St.Tropez Filmfestival

Geschreven door Pieter Jongsma

De documentaire Radar Extra: De Schuldvraag heeft op het St. Tropez International Filmfestival de prijs voor Beste Documentaire gewonnen. Voor de awards waren producties uit 50 verschillende landen ingezonden. 

In De Schuldvraag gaat Antoinette Hertsenberg op zoek naar antwoorden op de vragen hoe de financiële crisis heeft kunnen plaatsvinden en waar we nu staan. Ze gaat hierover in gesprek met topeconomen (onder wie Nobelprijswinnaar Robert Schiller), wetenschappers, ondernemers, bankiers en consumenten.

Tussendoor worden belangrijke economische concepten, zoals (het ontstaan van) geld, schuld, rente, (huizen)bubbels en derivaten, voor iedereen begrijpelijk uitgelegd aan de hand van korte animaties.


St.Tropez Filmfestival
Het 7-daagse St. Tropez International Filmfestival wordt van 11 tot en met 17 mei 2014 gehouden in Nice. Hier is jaarlijks een selectie te zien van films, documentaires en televisieseries van over de hele wereld. 

Documentaire op radarextra.nl en op tv

De documentaire De Schuldvraag is online in première gegaan, een unicum voor een journalistiek programma. De documentaire werd in december 2013 in twee delen op televisie uitgezonden. De uitzendingen in december scoorden in Nederland gemiddeld 1,6 miljoen kijkers.