Showbizznetwork weekoverzicht - week 20

Showbizznetwork weekoverzicht - week 20

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Klaas van Kruistum, Eén op Eén, Utopia, RTL Late Night, Project P: Stop Het Pesten, Flikken Maastricht, Sinterklaas en nog veel meer was afgelopen week in het nieuws. Dit en ander showbizz-nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 20.

Maandagavond was Ton van Royen voor het eerst in zeven jaar weer op televisie met een eigen programma, maar wist niet veel kijkers te trekken met zijn nieuwe programma Het Is Wel Je Kind. De eerste aflevering van het SBS6-programma trok 408 duizend kijkers, vorige week maandag trok op hetzelfde tijdstip Celblok H 913 duizend kijkers.

De uitzending van RTL Late Night werd afgelopen maandag verstoord door een man, tijdens de live-uitzending sprong een man op de tafel bij Luuk en liep schreeuwend door het beeld. Dinsdag heeft RTL laten weten aangifte hebben gedaan tegen de man die op de tafel sprong. De man vernielde delen van het decor in het American Hotel in Amsterdam.

De AVROTROS komt dit najaar met het derde seizoen van de succesvolle dramaserie Bloedverwanten. Na ruim anderhalf jaar zijn de spannende verwikkelingen van de familie De Winter en hun bedrijf De Winter Flowers weer te volgen. De cast wordt dit seizoen uitgebreid met Egbert Jan Weeber, Kay Greidanus, Margo Dames, Rick Engelkes en Noortje Herlaar.

Presentator Klaas van Kruistum maakt de overstap van de EO naar KRO-NCRV. Hij wordt de nieuwe presentator van ZappLive. Daarnaast gaat Van Kruistum  een nieuw avontuurlijk programma ontwikkelen voor de woensdagmiddag op Zapp én versterkt hij het presentatieteam van het Nederland 3-programma De Rekenkamer.

Matthijs van Nieuwkerk komt na de zomer waarschijnlijk met een grote zaterdagavondshow om het tienjarig jubileum van De Wereld Draait Door te vieren. “We zijn aan het praten. Ik begrijp van de VARA en ook van de Publieke Omroep dat ze het iets vinden om te vieren. Dat vinden wij ook.”, zei de presentator afgelopen dinsdag op radiozender 3FM.

Wouter van der Goes maakt de overstap van radiostation Q-music naar het omroepbedrijf KRO-NCRV. Wouter gaat dagelijks een nieuw programma presenteren op Radio 2 tussen 16 en 18 uur, het tijdstip waarop momenteel Bert Kranenbarg zijn programma Knooppunt Kranenbarg presenteert. Kranenbarg gaat een nieuw programma presenteren op de zaterdagochtend tussen 9 en 12 uur op Radio 2.

Het dagelijkse interviewprogramma Eén op Eén van omroep KRO-NCRV stopt. Vanaf januari 2015 is het programma niet meer te zien op Nederland 2, dat heeft KRO-NCRV vandaag laten weten. Volgens de KRO-NCRV is het een keuze van Nederland 2-baas Gijs van Beuzekom. “Ik betreur uiteraard zeer dat Eén op Eén in 2015 al niet meer te zien is. Dat is ontzettend jammer.”, zegt mediadirecteur Taco Rijssemus van KRO-NCRV.

Het had niet veel gescheeld of RTL5 had Utopia uitgezonden in plaats van SBS6. SBS6 wou het programma van John de Mol eerst niet hebben en dat is best vreemd aangezien John de Mol medeaandeelhouder is van de SBS-zendergroep. Sanoma, medeaandeelhouder van SBS, zou de deal hebben tegengewerkt. John de Mol had toen gezegd om naar de concurrent te stappen met het format. “Toen we naar RTL stapten, zei SBS ineens: ‘laten we het tóch maar doen’”, zegt John de Mol.

De rechtbank in Lelystad heeft een aflevering van het RTL5-programma Project P: Stop Het Pesten verboden. Het Einstein Lyceum in Hoogvliet had samen met de ouders van de leerlingen een kort geding aangespannen omdat de leerlingen te herkenbaar in beeld zouden zijn. De rechtbank heeft de school en de ouders gelijk gegeven omdat het recht op privacy van de leerlingen zwaarder weegt dan het publicatierecht van RTL.

De landelijke intocht van Sinterklaas vind dit jaar op zaterdag 15 november plaats in Gouda. De goedheiligman zal met zijn Pietengevolg in de historische Goudse binnenstad aanmeren met zijn stoomboot. Alle kinderen uit Gouda en omstreken kunnen de Sint welkom heten. De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht.

Het RTL4-programma Ontvoerd van John van den Heuvel krijgt een derde seizoen. Dat heeft John van den Heuvel vrijdag bekend gemaakt in RTL Boulevard. “Gisteren kregen we heel goed nieuws, RTL heeft groen licht gegeven voor een nieuw seizoen”. Het RTL4-programma scoort wekelijks boven de 1,2 miljoen kijkers op de zondagavond van RTL4.

De laatste aflevering van het achtste seizoen Flikken Maastricht trok vrijdagavond 1,9 miljoen kijkers. De TROS-politieserie op Nederland 1 was daarmee het best bekeken programma van de vrijdag. Het slot was niet de best scorende aflevering van dit seizoen Flikken Maastricht. Eerder dit jaar stemden meerdere keren ruim twee miljoen kijkers af op de serie met Victor Reinier en Angela Schijf.

De documentaire Radar Extra: De Schuldvraag heeft op het St. Tropez International Filmfestival de prijs voor Beste Documentaire gewonnen. Voor de awards waren producties uit 50 verschillende landen ingezonden maar de documentaire van Radar Extra ging er met de prijs vandoor.

Het eerste oefenduel van het Nederlands elftal tegen Ecuador trok zaterdagavond 2.111.000 kijkers op SBS6, de wedstrijd is het best bekeken programma van zaterdag. De nabeschouwing van de wedstrijd trok 1.411.000 kijkers op SBS6. SBS6 behaalde met de wedstrijd een marktaandeel van 34,4 procent.

Meer in het nieuws was afgelopen week: 100% NL ochtendshow op zoek naar weertalent, Derde seizoen van The Borgias bij de AVRO op Nederland 2, Jacqueline Govaert coacht talenten in De Beste Singer-Songwriter van Nederland, The Common Linnets terug op nummer 1 in de Mega Top 50 en Bureau Sport presenteert WK lied ‘Oranje’.