Ton van Royen verrast door eigen tv-comeback

Ton van Royen verrast door eigen tv-comeback

Geschreven door Pieter Jongsma

Ton van Royen maakt vanavond geheel tegen zijn verwachting zijn terugkeer op de televisie. De presentator had in zijn hoofd zijn tv-carrière al afgesloten toen SBS6 hem benaderde voor Het Is Wel Je Kind, waarin hij in de bres springt voor kinderen die de dupe zijn van de scheiding van hun ouders. "Nu ik het doe vind ik het toch weer heel erg leuk."

"De acht jaar dat ik in Portugal woonde en geen tv meer deed, heb ik het eigenlijk niet gemist, ook omdat ik het helemaal uit mijn hoofd had gezet", geeft de 53-jarige Van Royen toe tegenover Novum Nieuws. "Ik had niet verwacht dat ik nog in Nederland op televisie zou terugkeren. Dat was best wel een gesloten boek."

De presentator heeft de smaak van het tv-maken inmiddels weer helemaal te pakken. "Het is ook de bedoeling dat ik na deze serie in het najaar ook weer iets ga maken bij SBS", zegt hij. "Of het nou een vervolg is op deze serie of iets anders, dat moet nog even bekeken worden. Maar als het goed is, gaan we verder en ben je nog niet van me af."

Aan een voorspelling over de kijkcijfers van Het Is Wel Je Kind wil Van Royen zich niet wagen. De presentator, die vorig jaar zijn huwelijk met schrijfster Heleen van Royen zag stranden, wil vooral iets teweegbrengen bij de kijkers. "Een echtscheiding is vreselijk", zegt hij. "Maar wat ik niet begrijp, is dat mensen vijf jaar lang met elkaar ruzie hebben en helemaal niet dat je dat over de rug van je kinderen doet."

"Ik hoop dat mensen die in zo'n situatie zitten dit programma, en vooral het verdriet van die kinderen, zien en zich toch achter de oren krabben", zegt Van Royen. "Dat ze denken: hé, dit moeten wij gaan voorkomen."

Door: Novum