Ton van Royen maakt comeback op tv

Ton van Royen maakt comeback op tv

Geschreven door Pieter Jongsma

Ton van Royen keert na ruim zes jaar terug op tv. De 52-jarige ex-man van schrijfster Heleen van Royen is volgend jaar te zien bij SBS met een programma dat moet lijken op zijn reportageserie TON. Dat schrijft het AD.

"De definitieve goedkeuring volgt nog, maar de gesprekken lopen goed en ik heb er erg veel zin in", vertelt de presentator aan de krant. Na de bekendmaking van de scheiding verdween Ton uit de spotlights. "Ik koos voor de luwte, maar nu begint het weer te kriebelen om wat voor tv te doen."

Van Royen stopte in 2007 met televisie omdat hij tegen een burn-out aanzat. "Het was ook de tijd dat SBS een switch maakte naar meer amusementprogramma's met Gerard Joling schaatsend op het ijs", vertelt hij. "Voor mij was er even geen programma. Toen heb ik zelf aangegeven netjes uit elkaar te gaan."

Begin dit jaar werd bekend dat hij en Heleen na twintig jaar een punt zetten achter hun huwelijk. "Na de scheiding belden meerdere producenten. Waarschijnlijk dachten ze: oh ja, die Ton. Die leeft natuurlijk nog! Het was een heftig jaar maar ik voel me weer topfit."