Veelbesproken laatste uitzending Project P maandag op RTL5

Veelbesproken laatste uitzending Project P maandag op RTL5

Geschreven door Daniël Schalk

De veelbesproken aflevering van ‘Project P: Stop Het Pesten’, waarin de 13-jarige Patrick van het Einstein Lyceum in Hoogvliet centraal staat, is maandag 19 mei bij RTL5 te zien. RTL past de uitzending aan met inachtneming van het oordeel van de rechter.

Het Einstein Lyceum spande een kort geding tegen RTL en SkyHigh TV aan, waarbij zij het uitzenden van de verborgen camerabeelden en de beelden van het gesprek met de klas van leerling Patrick wilden voorkomen.

Paul Cormont, zenderdirecteur van RTL 5: “We vinden het vooral voor Patrick belangrijk om de aflevering uit te zenden. Hij kijkt positief terug op het gesprek met zijn klasgenoten toen zij de pestbeelden zagen. Verder hebben we bereikt wat we wilden met het programma: we hebben kinderen geholpen die ernstig worden gepest op school.”

Ondanks vele pogingen tot samenwerking weigerde de school van Patrick mee te werken aan het programma. Presentator Dennis Weening gooit deze aflevering alles in de strijd om de klasgenoten van Patrick tóch te spreken. In de aflevering wordt duidelijk dat Patrick elke dag met lood in z’n schoenen naar school gaat, omdat hij daar zo erg gepest wordt.

“Ze schelden me uit. Ze zeggen dat ze me dood gaan maken, ze slaan en schoppen.” De ouders van Patrick maken zich ernstig zorgen. “Hij is elke dag terneergeslagen, er zit geen glimlach meer op zijn mond. Zijn ogen zijn dof terwijl hij vroeger altijd sprankelde van geluk en hij had plezier. Nu wil hij niks meer.”

De aflevering van aanstaande maandag is de laatste uitzending van ‘Project P: Stop Het Pesten’.

‘Project P: Stop Het Pesten’ is maandag 19 mei om 20.30 uur te zien op RTL5.