RTL8 met docu over laatste 100 dagen prinses Diana

RTL8 met docu over laatste 100 dagen prinses Diana

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Ook RTL8 komt deze maand met een documentaire over prinses Diana. Het is inmiddels bijna twintig jaar geleden dat Diana Spencer om het leven kwam bij een tragisch auto-ongeluk in de Almatunnel in Parijs en dat is voor verschillende televisiezenders de reden om een documentaire te maken.

In de documentaire ‘De Laatste 100 Dagen Van Diana’, die op maandag 14 augustus te zien is op RTL8, wordt een gedetailleerd beeld gegeven van de laatste zomer van prinses Diana. Voormalig ABC-presentator Martin Bashir gaat in gesprek met vrienden en personeelsleden van de prinses.

In haar laatste zomer was Diana Spencer gescheiden van Prins Charles, kwam haar relatie met hartchirurg Hasnat Khan ten einde en werd ze verliefd op miljardairszoon Dodi Fayed. In augustus 1997 kwamen Lady Di en Dodi Fayed op tragische wijze om het leven bij een verkeersongeluk in Parijs.

Op 30 augustus zendt RTL8 de speelfilm ‘Diana’ uit. Hierin wordt Diana gevolgd tijdens haar laatste twee levensjaren. Na haar scheiding van Charles wordt ze verliefd op de Pakistaanse hartchirurg Hasnat Khan. Na twee jaar komt er een einde aan de relatie en wordt ze verliefd op miljonairszoon Dodi Fayed.

RTL4 zendt zondag 27 augustus de veelbesproken documentaire ‘Diana, Our Mother: Her Life and Legacy’ uit. Ook SBS6 besteed eind augustus aandacht aan prinses Diana. De tv-zender heeft de rechten voor de Britse documentaires ‘Diana: de geheime tapes’ en ‘Diana: de people’s princess’ gekocht.

‘De Laatste 100 Dagen Van Diana’ is 14 augustus om 20:30 uur te zien op RTL8.

Foto: RTL