Village People, 2 Unlimited, George Baker & Nakatomi op Foute Party 2014

Village People, 2 Unlimited, George Baker & Nakatomi op Foute Party 2014

Geschreven door Pieter Jongsma

Het Foute Uur, elke ochtend tussen 9 en 10 uur, mag met recht het populairste uur van Q-music genoemd worden. ‘Foute’ muziek staat namelijk voor herkenning, energie en een glimlach!

Omdat iedereen de nummers uit het Foute Uur kan meezingen en het programma zo’n groot succes is organiseert Q-music op vrijdag 27 juni voor de 9e keer de Foute Party.

In verband met de groeiende populariteit wordt de capaciteit vergroot met 5.000 extra toegangstickets, waardoor er in totaal 15.000 mensen kunnen meefeesten in de Brabanthallen in Den Bosch. Op het podium staan ook dit jaar grote namen: Village People (de founding fathers van het Foute Uur), 2 Unlimited, George Baker en Nakatomi. Daarnaast draaien Q-dj’s de hele avond muziek waar je energie van krijgt: van dj Paul Elstak en de Backstreet Boys tot MC Hammer en Vengaboys.

De Top 500 van het Foute Uur

Q-music zendt in aanloop naar de Foute Party van 23 t/m 27 juni, de Top 500 van het Foute Uur uit. De volgorde van de lijst wordt bepaald door Q-luisteraars. Zij kunnen het Foute Uur realtime samenstellen op de site van Q-music. Tijdens een nummer kan er twee minuten gestemd worden op het volgende nummer. Het meest aangeklikte liedje wordt daarna direct gedraaid. Dit is een unieke en interactieve manier waardoor het programma echt van de luisteraar is. De Top 500 van het Foute Uur is dan ook een overzicht van de meest gekozen nummers tijdens het Foute Uur.

Cijfers Foute Uur:

Het Foute Uur wordt steeds populairder, zo laten ook de cijfers zien. In doelgroep 10+ behaalde het Foute Uur in 2013 het hoogste marktaandeel ooit van 8,7%. Dit is een stijging van 22,5% tov 2012 (dit was 7,1%).

In doelgroep 20-49 behaalde het marktaandeel gemiddeld over 2013 een recordhoogte van 13,6%. Dat is een stijging van 22,5% tov 2012 (dit was 11,1%)

Hoop hier je kaarten voor deze vette party, trek op 27 juni je vrolijkste foute pak uit de kast en kom naar De Brabanthallen!