Q-top 500 van het Foute Uur: Goud voor dj Paul Elstak

Q-top 500 van het Foute Uur: Goud voor dj Paul Elstak

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vijf dagen lang stond radiozender Q-music in het teken van het Foute Uur. In een speciale editie van een Q-top 500 van het Foute Uur werd de luisteraar van Q-music getrakteerd op foute muziek. Werkelijk alles kwam voorbij en niets was te gek. De hele lijst was al te lezen op de website van Q-music. (De complete lijst is hier te vinden).

De lijst ziet er anders uit dan vorig jaar. De top tien is tot aan het einde van de vrijdagmiddag geheim gehouden. Ook staat er een opvallend nieuw nummer in deze bijzonder lijst. Zanger Jeroen van der Boom zong tijdens een optrede met de Toppers het nummer Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia de Breij. Hierop was Claudia in eerste instantie niet erg blij.

Ook was er zelfs een muzikale strijd in Itunes. Uiteindelijk heeft Jeroen er zelfs een nummer één hit mee gescoord. De versie van Jeroen is nog niet heel lang uit, maar is nu al wel bekroond als ''fout''. In een korte tijd van een nummer één hit naar een notering in de Q-top 500 van het Foute Uur.

Mag Ik Dan Bij Jou van Jeroen staat dit jaar op nummer 443. Het blijkt dat veel luisteraars op dit nummer gestemd hebben. Een plek in de top tien zat er dit jaar nog niet in. Wie weet gaat dat in de volgende editie wel gebeuren. De top tien ziet dit jaar vijf ''nieuwe'' nummers binnenkomen. Daarmee moesten vijf nummer hun plek in de top vijf opgeven.

Het duo Charlie Lownoise & Mental Theo stond in 2014 nog op nummer tien, maar wisten dit jaar geen plek te veroveren in de top tien. Guus Meeuwis stond vorig jaar met 'T dondert en 'T bliksemt nog op negen. Dit jaar staat hij niet meer in de top tien.

De boyband The Backstreet Boys stond vorig jaar met Everybody (Backstreet's Back) op nummer acht. Dit jaar hebben de (inmiddels) mannen niet genoeg stemmen gehaald om opnieuw in de top tien te eindigen. Volkszanger André Hazes stond vorig jaar op nummer vier met Bloed, Zweet & Tranen. Dit jaar was er geen plek in de top tien voor André.

Ook dansduo 2 Unlimited moest de top tien verlaten. Vorig jaar stond dit duo met No Limit nog op nummer drie. Doordat deze vijf nummers niet meer in de top tien staan, staan er dus vijf 'nieuwe' nummers in de top tien van de Q-top 500.

Guus Meeuwis zag zijn nummer 'T dondert en 'T bliksemt uit de top tien vallen, maar kwam er weer in te staan met het nummer Brabant. Met dit nummer staat Guus op nummer negen. De Spice Girls, de ultime foute Girlband, staan weer in de top tien. Het nummer Wannabe staat dit jaar op nummer acht.

Een muzikaalduo van vroeger, heel vroeger, John Travolta & Olivia Newton-John staan dit jaar ook in de top tien. Het nummer The Grease megamix staat dit jaar op nummer zeven. Dit nummer is nog steeds vaak te horen op andere radiozenders. De muziek komt uit de gelijknamige film Grease.

The Party Animals weten ook opnieuw in de top tien te eindigen. Met het nummer Have You Ever Been Mellow staan The Pary Animals op nummer zes. Een enorme winst voor Ultimate Kaos dit jaar. Het nummer Casanova staat dit jaar op nummer vier in de top tien.

Naast de vijf ''nieuwe'' nummers, staat er ook vijf nummer in de top tien, die vorig jaar ook in de top tien stonden. Alleen de volgorde ziet er compleet anders uit. Zangeres Anita Meyer stond vorig jaar nog heel hoog. Met haar nummer Why Tell Me Why stond de zangers vorig jaar nog op nummer twee, dit jaar zakt ze naar nummer tien.

Twee plekken winst voor de Vengaboys. Met het nummer We're Going To Ibiza stijgen zij van nummer zeven (vorig jaar) naar nummer vijf (dit jaar). De Village People doen het nog iets beter. Zij stonden met Y.M.C.A vorig jaar nog op nummer zes. Dit jaar weten zij drie plekken te winnen en pakken daarmee de bronzen (muzikale) plak.

Het zilver is dit jaar voor Captain Jack. Het gelijknamige nummer Captain Jack stond vorig jaar nog bovenaan de Q-top 500. Dit jaar moeten zij hun plek afstaan aan een andere artiest. Stond dj Paul Elstak vorig jaar nog op nummer vijf, dit jaar pakt de dj vier plekken winst. Het nummer Rainbow In The Sky pakt het goud dit jaar en staat daarmee bovenaan de Q-top 500 van het foute uur, editie 2015.

Het Foute Uur hoor je iedere dag tussen 09.00 en 10.00 uur op Q-music (en ook in het weekend)!

Hieronder staat de videoclip van dj Paul Elstak met Rainbow In The Sky:

https://www.youtube.com/watch?v=8xvkYaldSd0